Ideja nastala 1987. godine

FOTO Tradicionalno okupljanje Cigića u Dubravicama: Na Pisku se družili stari i mladi

dav

U Dubravicama je prošle nedjelje održana tradicionalna 32. ‘Cigićijada’, okupljanje nositelja prezimena Cigić. Njih stotinjak okupilo se najprije na Visovcu gdje su sudjelovali na misi, a zatim su se prebacili na popularnu plažu Pisak i nastavili druženje uz balote i nogomet te su se neki čak i okupali u hladnoj Krki.

Cjelodnevno druženje, Cigići, su ‘začinili’ gradelama u hladovini nacionalnog parka uz domaćine Tomu, Šimu, Matu, Hrvoja i Ivicu koji su se potrudili da svima bude ugodno i veselo, a najmlađa među njima bila je sedmomjesečna Lucija.

Inače, ideja okupljanja Cigića nastala je 1987. godine u Otavicama, da bi se Otavičani povezali s Pakovčanima te na kraju s Dubravičanima. Sve tri loze potječu od istih Cigića iz Otavica po najstarijim zapisima od prije 350 godina.

Cigića ima još u okolici Širokog brijega, Karlovca i po Slavoniji odakle su se raseljavali po Europi i svijetu, a prema zadnjem popisu bilo ih je oko 500 u Hrvatskoj.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.