Fotopoetična subota: Uz jutarnju kavu uživajte u putopisima, radionici poezije i divnim poklonima

Ove subote uživajte u jutarnjoj kavi u Vino & Ino i upoznajte se s radom Kulturne udruge Fotopoetika kroz 2017. godinu. Osim što ćete čuti sve o zanimljivim putopisima u izdanju Fotopoetike i kreativnim projektima u koje se možete i sami uključiti, moći ćete se okušati i u izradi blackout poezije, popričati s gostom iznenađenja te ponijeti sa sobom nekoliko fotopoetičnih poklona. Vino & Ino za sve je posjetitelje pripremio posebne ponude domaćih likera za ugrijati dušu i tijelo, a predstavljanje Fotopoetike bit će popraćeno zanimljivim foto i video materijalima.

Donosimo vam kompletan program:
Od 10 sati:
RADIONICA BLACKOUT POEZIJE
Ovaj alternativni način stvaranja poezije iz već gotovih tekstova pomaže razvitku kreativnosti. Stihovi nastaju tako da se nasumično izaberu riječi u zadanom tekstu, a ostatak teksta se preboja ili oblikuje po želji. Radionica počinje u 10,15 no možete joj se pridružiti čak i ako malo zaspete! Prijave nisu potrebne, radionica je besplatna, a sve materijale osigurava Fotopoetika.
Na kraju radionice sa sobom ćete ponijeti svoje poetične uratke, a naučit ćete i kako stvoriti pjesmu koju već ovih praznika možete pokloniti svojim prijateljima i obitelji.

Od 11 sati:
PREDSTAVLJANJE FOTOPOETIKE
Kako je nastala i kako je narasla ova mala udruga, saznajte u interaktivnom i multimedijalnom predstavljanju koje će voditi Maja i Snježana Klarić, pokretačice Udruge. Saznat ćete koji su njezini ciljevi i aktivnosti kojima ih ostvaruje te u koje se sve projekte možete uključiti već iduće godine:

‘Sajmich’
‘Šumski pjesnici’
‘Aime Cesaire na žalu Martinske’
‘Kuke dobrote’
‘Outdoor Library’
‘Long Play Day’

Od 12 sati:
PREDSTAVLJANJE PUBLIKACIJA I GOST IZNENAĐENJA

Fotopoetika je do sad objavila tri zanimlijva putopisa i jednu višejezičnu antologiju poezije –’Svilim’, ‘Vrijeme badema’, ‘Nedovršeno stvaranje’ i ‘Šumski pjesnici/Wood poets’.

Na prvom Fotopoetičnom danu moći ćete nabaviti svoj primjerak izdanja Udruge po božićnopromotivnim cijenama! Dođite i otkrijte koja od te 4 knjige je besplatna, koja je rasprodana, a koje dvije su još u prodaji. Osim publikacija, Fotopoetika se bavi i izradom bookmarkera, poetskih razglednica i postera o kojima će također biti riječ. Pred sam kraj programa stiže gost iznenađenja, moći ćete zaigrati nagradnu igru i dobiti poklone, a možete postati i novi član Fotopoetike.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.