Sretna zbog novog prostora kulturnjaka

Gabi o Kući umjetnosti Arsen: ‘On je to zaslužio, uvijek je govorio da je Šibenik njegov temelj, a Zagreb nadogradnja’Foto: HRT

Obnovljeno bivše kino Odeon na šibenskoj rivi uskoro se ponovno otvara, i to kao ‘Kuća umjetnosti Arsen’. O projektu posvećenom jednom od naših najvećih glazbenih umjetnika Arsenu Dediću, HRT je razgovarao s njegovom životom suputnicom Gabi Novak.

Tim će prostorom upravljati Javna ustanova Tvrđava kulture Šibenik, a namijenjen je održavanju glazbeno-scenskih događaja, kinoprojekcija, kazališnih predstava, izložaba i konferencija.

– U Šibeniku se nema gdje ići zimi. Ili ideš u teatar ili gledaš televiziju. Zato je ta ekipa dragih mladih ljudi na čelu s Goranom Barišić-Bačelić pokrenula projekt. Bit će to jedan sjajan prostor za sva kulturna događanja. Arsen je uvijek govorio da je Šibenik njegov temelj, a Zagreb njegova nadogradnja, tako da sam sretna zbog toga što se ruševno kino Odeon obnavlja i postaje Kuća umjetnosti Arsen koja će, mislim, biti otvorena u devetom mjesecu.On je to zaslužio – kazala  je za HRT glazbena diva Gabi Novak koja vjeruje da će ‘Kuća umjetnosti Arsen’ potaknuti stvaranje novih generacija ljubitelja i stvaratelja umjetnosti.

Misija ‘Kuće umjetnosti Arsen’ je podignuti kvalitetu životaŠibenčanai obogatiti kulturni život u Šibeniku: Očekujemo da će prostor zaživjeti još snažnije pod Arsenovim imenom, postati još jedno omiljeno mjesto za kulturne sadržaje svim generacijama Šibenčana, izjavio je šibenski gradonačelnik Željko Burić.

U tijeku je posljednja faza adaptacije dvorane, koja uključuje uređenje i opremanje interijera prema visokim produkcijskim standardima. Nakon završetka projekta bivše kino Odeon postat će polivalentna dvorana.

Grad Šibenik projekt rekonstrukcije bivšeg kina Odeon provodi u fazama od 2013. godine. Do sada je uloženo više od 9 milijuna kuna, od čega je oko 40 posto nepovratno iz Ministarstva kulture.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.