Gimnazijski radio uskoro će u eter, a puštat će se i preko razglasa. Učenici će sami raditi emisije i birati glazbu

Učenici Gimnazije Antuna Vrančića osnovali su svoj internetski radio, a program će, sa svim važnim vijestima i informacijama, biti puštan i preko razglasa u školi. Gimnazijski radio će službeno proraditi tijekom siječnja, a mentorica i praktički glavna urednica učenicima je profesorica Hrvatskog jezika Danijela Grubišić.

– Okupljamo se oko prvaša, a zasad nas je relativno malo, premda će se vremenom uključiti i drugi. Učenici su došli preko praznika te radimo na programu. Zasad su nam u fokusu vijestice, zbivanja u školi i ono što je bitno za našu zajednicu, no učenici već slažu svoje emisije – ispričala nam je profesorica Grubišić.

viber image3

Već je bivša ravnateljica Ivanica Belamarić zamišljala radio, ali ideju je, ističe profesorica Grubišić, u stvarnost pretvorio sadašnji ravnatelj Josip Paić koji svesrdno pomaže u projektu, s opremom, realizacijom, konzultacijama.

– Trenutačno je u eteru testna verzija radija, a ravnatelj Paić dao mi je odriješene ruke kako bih pomogla učenicima. Moram vidjeti i ispraviti sve što rade, sugerirati i ispraviti da bi to bilo na razini. Sad se pušta glazba, a učenici rade svoje playliste – kazala je Grubišić.

Program bi trebao biti laganog i zabavnog sadržaja, a Gimnazijski radio možete poslušati na ovom linku.

viber image4

viber image2

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.