Grad Šibenik će od sljedeće pedagoške godine ‘pojačati’ sufinanciranje privatnih i vjerskih vrtića

Gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima održao je danas sastanak s predstavnicima pet predškolskih ustanova čiji osnivač nije Grad Šibenik – dječjih vrtića Žižula, Brat Sunce, Osmijeh, Blažena Hozana i Sunce. Na sastanku je postignut zaključak o jačanju partnerskog odnosa i nastavku suradnje između Grada Šibenika te privatnih i vjerskih vrtića, priopćili su iz gradske uprave.

Uz suglasnost predstavnika vrtića, zaključeno je kako će se već u sljedećoj pedagoškoj godini, u okviru proračunskih mogućnosti, povećati sufinanciranje boravka djece u privatnim i vjerskim predškolskim ustanovama. Također je dogovoren nastavak intenzivnih razgovora kako bi se dugoročno ostvario zajednički cilj izjednačavanja statusa vrtića čiji je osnivač Grad Šibenik i vrtića drugih osnivača koji djeluju na području grada Šibenika.

Na sastanku je istaknuto kako će Grad Šibenik nastaviti ulagati u modernizaciju objekata dviju gradskih predškolskih ustanova.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.