Grad traži izvođača radova koji će za više od 26 milijuna kuna obnoviti tvrđavu sv. Ivana

Grad Šibenik objavio je natječaj za izvođača radova na projektu obnove tvrđave svetog Ivana vrijedan 26.658.091 kuna bez PDV-a, a rok izvršenja radova je 18 mjeseci.

– Sv. Ivan je naša najveća tvrđava i treći biser fortifikacijskog sustava Šibenika koji će zaokružiti cjelinu turističke valorizacije šibenskih kopnenih utvrda. Revitalizacija povijesne baštine europskim novcem je naš potencijal razvoja, a turističku atraktivnost smo iskoristili za jačanje gospodarstva – izjavio je šibenski gradonačelnik Željko Burić.

Šibenski portal još je prije desetak dana najavio kako će uskoro biti raspisan natječaj za izvođača radova, a ne bude li žalbi, radovi bi trebali krenuti početkom nove godine.

Revitalizacijom tvrđave sv. Ivana, Šibenčanima poznatije kao Tanaja, bit će obnovljene i opremljene dvije cjeline tvrđave – sjeverni dio poznat kao ‘Kliješta’ i južni zvan ‘Zvijezda’.  Revitalizacijom tvrđave sv. Ivana, ukupne površine 18.657 metara četvornih, obnovit će se bedemi te će se uvesti inovativni sadržaji, atrakcije i proizvodi. U podnožju sjevernog obrambenog bedema posjetitelji će moći uživati u gastro-vizualnom konceptu. Uz pomoć tehnike 3D video-mappinga na zidinama tvrđave prikazivat će se sadržaji koji će stvarati optičke iluzije i dojam kretanja statičnih objekata.

Na tvrđavi će se smjestiti i Edukativni kampus opremljen pametnim interaktivnim učionicama i prezentacijskom prostorom. On će osigurati  i kvalitetan smještaj s pratećim tematskim prostorima koji će uvelike pridonijeti produljenju turističke sezone i dužem boravku posjetitelja u Šibeniku.

Dokumenti su svim zainteresiranim ponuditeljima dostupni na Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske,  a rok za dostavu ponuda je 05. prosinca u 13 sati.

Burićeva administracija raspisuje natječaj. Bageri će početkom nove godine konačno na Tanaju

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.