Grad traži izvođače radova koji će za više od 2 milijuna kuna obnoviti vrtiće ‘Građa’ i ‘Šibenski tići’

‘Raspisali smo javni natječaj za građevinske radove energetske obnove na gradskim vrtićima Građa i Šibenski tići, a koji su procijenjeni na preko dva milijuna kuna i trebali bi završiti do kraja godine. Na natječaju Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja smo za ovu svrhu osvojili ukupno 957 tisuća kuna, a ako bude mogućnosti, namjeravamo se s ova dva vrtića još prijaviti i na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.’ Poručio je to šibenski dogradonačelnik Danijel Mileta, dodavši kako je spremna dokumentacija i za energetsku obnovu vrtića Veslo u Zatonu i dječjih jaslica Tintilinić na Građi.

Dječji vrtić Građa površine je 363 kvadratna metra, a sastoji se od prizemlja i jednog kata. Radovi će obuhvatiti postavljanje toplinske izolacije na vanjske zidove i ravni krov, postavljanje hidroizolacije na ravni krov i postavljanje dodatne toplinske izolacije na kosi krov.

Plin i struja, koji se koriste za grijanje, bit će zamijenjeni grijanjem na VRV sustav pogonskog goriva na prirodni plin, dok će na krov biti postavljeni sunčani kolektori za zagrijavanje vode te LED rasvjeta. Postojeći energetski razred dječjeg vrtića ‘Građa’ je C, a nakon zahvata obnove zgrada će prijeći u energetski razred B. Uštede u financijskom smislu, odnosno smanjenje potrošnje energije i emisije ugljičnog dioksida na godišnjoj razini su procijenjene na 55 posto.

Dječji vrtić ‘Šibenski tići’ površine je 527 kvadratnih metara, a stolarija je dotrajala. Kako su krovovi objekta nedovoljno toplinski izolirani, projektom je predviđena sanacija postojeće hidro i toplinske izolacije. Planirana je zamjena gotovo svih prozora i vrata na grijanom pročelju. Centralno grijanje na lož ulje će se zamijeniti prirodnim plinom kao energentom, te će se zamijeniti klasični radijatorski ventili sa termostatskim.

– Na natječajima i javnim pozivima zadnje četiri godine u kontinuitetu dobivamo novac za Šibenik. Za obnovu vrtića ‘Vidici’, koja je u tijeku, osvojili smo u dva navrata ukupno blizu 3 milijuna kuna, a za završenu obnovu dječjeg vrtića ‘Kućica’ na Baldekinu 851 tisuću kuna. Nedavno nam je Ministarstvo demografske obnove odobrilo sredstva za glavni i izvedbeni projekt novog dječjeg vrtića u Crnici. Uz najnoviju donaciju INA-e za novo dječje igralište u Crnici uz sportski centar ‘Ljubica’, ne treba zaboraviti ni dječja igrališta na Krapnju, Žirju i Meterizama za koja smo osvojili sufinanciranje ili izlobirali donacije – ističe Mileta.

Javne natječajte provjerite OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.