Novi materijal na Brodarici se pokazao boljim

Grad uklanja podnu oblogu na Banju: ‘Oštećenja su se događala doslovno svakodnevno’

Grad Šibenik započeo je s uklanjanjem podloge na gradskoj plaži Banj, takozvanog deckinga. Navedena podloga pokazala se iznimno nekvalitetnom i podložnom oštećenjima. Na površinama s kojih je uklonjen decking bit će postavljen dekor beton kakav je postavljen prilikom uređenja plaže u Brodarici.

– U tijeku je uklanjanje deckinga i za sada površine ostati dijelom zaglađeni beton i dijelom tamponirana podloga koju ćemo pregledati kako bi sve bilo sigurno za hodanje. U međuvremenu ćemo zatražiti ponudu za dekor beton kakav je korišten i pri uređenju plaže Rezalište i pokazao se kao dobro rješenje. Očekujemo da bi cijena mogla biti oko 10 tisuća eura. Već ranije smo i od projektanta tražili da nam ponudi drugo rješenje, no on je s tim odugovlačio, a oštećenje na deckingu su se događala doslovno na dnevnoj bazi. Na kraju smo od projektanta zatražili pisano očitovanje da se ne protivi zamjeni materijala i obnovi na način da to bude trajno rješenje i bez novih problema – kazao nam je Ante Nakić iz šibenskog Odjela za komunalne djelatnosti.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.