Gradom će u subotu proletjeti karići: Natjecatelji preko ‘šibenske Planice’ drito u more na mulu Krke

Svjetsko prvenstvo u karićima održat će se ove subote s početkom u 19,30 sati. Sa startom na tvrđavi Barone i ciljem u moru na mulu Krke, natjecatelji će ove godine po prvi put morati prijeći i preko ‘šibenske Planice’, rampe koja će im ubrzati spuštanje od Vanjskog prema Poljani, a želja organizatora jest da se u utrci okušaju i žene.

– Treća je to utrka za redom, a drugo Svjetsko prvenstvo u karićima. Kada smo prije tri godine prvi put organizirali utrku, bila je to čista znatiželja. Danas je to već prešlo na višu razinu. Ipak, do zadnjeg trenutka ostaje neizvjestan broj natjecatelja, jer se mnogi prijavljuju u zadnji čas. Utrka ima posebnu čar, a održat će se točno na dan zatvaranja Međunarodnog dječjeg festivala, čime je zaokružena jedna lijepa priča – kazao nam je Darko Relja Ritmo, jedan od organizatora ‘Velike nagrade Šibenika 2017.’

trening karici 4

Najbolji će i ove godine biti nagrađeni vrijednim nagradama, a organizatori vjeruju da će utrka, kao i do sad, proći u veselom ozračju i bez padova.

– Dosad nitko od natjecatelja nije bio ozlijeđen i to je dokaz da je staza bila dobro pripremljena. Bojan Cinotti i ove godine zadužen je za osiguranje staze, a novitet nam je ‘šibenska Planica’. Naime, prošle godine natjecatelji su pretrčavali kockicama popločan dio na Vanjskom, pa im je spuštanje od Vanjskog prema Poljani bilo dosta usporenije. Ovaj put zato će na tom potezu morati prijeći rampu visine dva metra i dužine sedam, koju smo nazvali ‘šibenska Planica’, kako bi dobili ubrzanje prema mulu Krke, objašnjava Relja.

Natjecatelji na karićima startat će na tvrđavi Barone na oko 80 metara nadmorske visine, a cilj im je u moru na mulu Krke. Relja napominje da je za pobjedu bitan upravo skok s karićem u more, inače ostaje bez naslova prvaka.

karici8

– Posebna nam je želja da se ove godine prijavi barem jedna žena, a najbolje Šibenčanka koja će pokazati hrabrost i ostalima biti dokaz da vožnja karića nije nikakav bauk, poručuje Relja Ritmo.

Za sudjelovanje na 2. Svjetskoj utrci karića potrebno je ispuniti prijavnicu koju možete pronaći OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.