Gradu Šibeniku 370 tisuća kuna za adaptaciju šetnice na otoku Krapnju

Grad Šibenik je s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije potpisao ugovor za provedbu projekta ‘Adaptacija šetnice na otoku Krapnju’ u okviru Javnog poziva za dostavu projektnih prijedloga za Program razvoja otoka u 2018. godini.

– Naši naseljeni otoci integralni su dio Grada Šibenika te nastojimo da se ulaganja u komunalnu infrastrukturu  ni po čemu  ne razlikuju od ulaganja u infrastrukturu drugih dijelova grada. Ukupna vrijednost  bespovratnih sredstava  koje je ovim ugovorom dobio Grad Šibenik je 370 tisuća kuna, a u okviru istog programa Grad Šibenik je ranijih godina  uredio dva potpuna nova i opremljena dječja igrališta na otocima Krapnju i Žirju, te na otoku Žirju sanirao staru i dotrajalu cestu koja spaja uvalu Muna sa selom, odnosno takozvani Stari put – rekao je gradonačelnik Željko Burić.

27241-v

Cilj Programa je stvaranje preduvjeta za održiv gospodarski i društveni razvoj povećanjem kvalitete života na otocima kroz poticanje razvoja otočnih specifičnosti.

Projekt obuhvaća  adaptaciju šetnice duž obale otoka, ukupne dužine 1320 metara, koja je u izuzetno lošem stanju zbog djelovanja mora i vjetra. Također, projektom je predviđeno uređenje postojeće pješačke površine, izgradnja 160 metara novog dijela šetnice te uređenje odmorišta i pristupa plaži. U tijeku je natječaj za izvođača radova, a planirano  trajanje radova je dva mjeseca.

27242-v

Svečano potpisivanje ugovora održano je na Hvaru uz nazočnost ministrice regionalnog razvoja Gabrijele Žalac. Ugovor je, kao predstavnik Grada Šibenika preuzeo Miroslav Petrović.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.