Ivan Dobra podnosi ostavku: HDZ-u smeta što sam član stranke Stipe Petrine

Ivan Dobra, predsjednik Mjesnog odbora Žirja, uvjeren kako je njegovo članstvo u Nezavisnoj listi Stipe Petrine jedina prepreka zbog koje šibenska gradska uprava odbija realizirati komunalne projekte na tom otoku, odlučio je dati ostavku.

– Od kada sam izabran za predsjednika, HDZ i njegovi sateliti su od prvoga dana radili protiv mene. U protekle tri godine ništa nisu napravili osim što su promijenili pet sijalica. Dajem ostavku i neka oni sada odrade sve što je potrebno Žirjanima. Danas ću kod javnog bilježnika ovjeriti ostavku i odnijeti je gradsku upravu, rekao je Dobra nabrojivši dvadesetak komunalnih problema koje u protekle tri godine nije uspio ukloniti.

Između ostaloga Dobra tvrdi kako je bilo u planu igralište kod škole koje nije napravljeno, da je izgradnja požarnog puta zaustavljena uz obrazloženje da nema dozvole za gradnju te kako je sedam ulica na otoku bez javne rasvjete.

dobrai

– Kod crkve sv. Nikole na rivi nema struje pa ljeti moramo povlačiti do 100 metara kabela za manifestacije, tri stupa i danas su nasred puta na parkiralištu opasnost u prometu i do danas ih nisu premjestili. U Koromašnoj su vodu stavili prije 15 godina u cijev od cola i po i to danas stoji. Tijekom ljeta ta je voda zagrijana i na preko 50 Celzijevih stupnjeva. Dug za vodu popeo se preko 130 tisuća kuna i s tim sam upoznao gradonačelnika i direktora Vodovoda, ali nitko ništa ne poduzima. Svi mi Žirjani morat ćemo pokriti taj dug dok se voda gubi na sve strane, ogorčen je Dobra.

Dobra upozorava kako je i više od 70 kuća na Žirju bez struje, a neke su stare i stotinu godina, kako su na nedovršenom putu do rive krateri duboki i po pola metra, a već šest mjeseci od udara groma prostor mjesnog odbora nije obnovljen.

– Niti stup za državnu zastavu nismo dobili od gradske uprave pa nam zastava vijori na jednoj cijevi, kaže Dobra.

Upozorio je i na devastirane zgrade s kojih padaju kupe, kišom uništeni put do Stupice, problem trgovine izvan sezone.

– U selu ispada da sam ja za sve kriv jer sam jedini predsjednik mjesnog odbora s liste Stipe Petrine. Oni rade protiv Žirja jer sam član stranke Stipe Petrine. Sve radim sam i bez novca jer sa 4.000 kuna godišnje ništa se ne može napraviti. Ostali članovi Mjesnog odbora Žirje ne dolaze na sastanke, a kada ja ujutro odem u gradsku upravu nešto tražiti, oni popodne zovu i govore im ‘ma pustite tog bedaka’. Zaključuje Dobra uz opasku da je za Žirje najbolje rješenje samostalna otočna općina ili da se pripoje nekoj drugoj općini.

stipe-dobra2

Stipe Petrina komentirao je kako su svi problemi koje je Dobra nabrojao komunalni poslovi, koji su u Općini Primošten ‘teška rutina’.

– Obiđite Primošten i nađete li na području općine takav problem i ja ću podnijeti ostavku. Novac se troši za političku korupciju i održavanje sebe na vlasti, a ovi problemi Žirja nisu problemi samo za Ivanovog mandata, nego problemi od 40 godina, rekao je Petrina.

Iris Ukić Kotarac, gradska vijećnica s Nezavisne liste Stipe Petrine, komentirala je kako joj je žao što ljudi koji u politiku na lokalnoj razini uđu s iskrenim namjerama odlaze umorni prezreni od strane onih koji su gori od njih te pozvala građane da prekinu šutnju i obrate joj se s takvim problemima kako bi ih pokušali, jedan po jedan, rješavati.

dobra-iris-stipe

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.