Ivan Rude dobio novi rok za izradu stečajnog plana ili likvidaciju Radio Šibenika

Ivan Rude, stečajni upravitelj Županijskog radio Šibenika na današnjoj je skupštini vjerovnika u šibenskoj Stalnoj službi Trgovačkog suda u Zadru dobio odgodu do 18. svibnja do kada mora ili izraditi stečajni plan ili obavijestiti sud o likvidaciji Radio Šibenika.

Sutkinji Ardeni Bajlo i predstavnici Jadranske banke, jedinog vjerovnika koji se pojavio u sudnici, Rude je pojasni kako će do svibnja imati potpunu sliku o stanju Radio Šibenika. Ostali vjerovnici, pa i većinski NCP – Remontno brodogradilište Šibenik, nisu se pojavili na ročištu što je Rude prokomentirao riječima ‘ ne zanima ih jer znaju da se nemaju iz čega naplatiti’.

rude 2-bare181012

– S obzirom na složenost aktualnog stečaja stanje glede opstanka Radio Šibenika još uvijek je neizvjesno pa predlažem sazivanje sljedeće skupštine vjerovnika sredinom svibnja ove godine kada ću znati može li se to ili ne može. Problemi su u tri bitna segmenta. Stečajni dužnik je zatečen u stanju kadrovske i profesionalne neusklađenosti sa Zakonom o elektroničkim medijima, odnosno nedovoljnim brojem zaposlenika u odnosu na koncesiju koja pokriva više od 100 tisuća potencijalnih korisnika i urednikom programa koji nije bio zaposlenik, već vanjski suradnik. Zakon određuje i strukturu poslovnih prostorija koju ćemo zadovoljiti planiranim preseljenjem kojim će se i rashodi smanjiti za oko tisuću eura. I što je posebno važno, financiranje je još uvijek neizvjesno i još nije jasno hoće li dužnik moći ispunjavati obveze koje se zakonski svrstavaju u ostale obveze stečajne mase, kazao je Rude.

Rekao je i kako do sada nije definirao troškove stečajnog postupka jer nije odlučio hoće li uopće izrađivati stečajni plan ili će Radio Šibenik ići u likvidaciju.

Sutkinja Bajlo podsjetila je kako je skupština stečajnom upravitelju već u rujnu odobrila rok od 60 dana za izradu stečajnog plana na što se Rude požalio da mu je to malo pa mu je i sutkinja dala dodatni rok i sad je sve već otišlo na nekoliko puta po 60 dana. Jedini vjerovnik u sudnici, Jadranska banka, složio se s odgodom, a sutkinja Bajlo zatražila je od stečajnog upravitelja da, ako i ranije bude imao saznanja o nemogućnosti nastavka stečajnog postupka, o tomu odmah obavijesti sud.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.