Idemo ka tome da izložba postane međunarodnog karaktera

Izložba posvećena Zeniću: Fotografija Mirande Trklje osvojila prvo mjesto

Izložba fotografija u spomen na Milivoja Zenić, a u organizaciji Fotokluba Šibenik otvorena je večeras u šibenskoj Knjižnici. Riječ je o osmoj izložbi članova Fotokluba Šibenik inspirirane podnaslovom Zenićeve knjige ‘Stari Šibenik: Kalama, skalama, butama’ koja je od ove godine natječajna i nosi ime ‘Lovely Old Town’, a posvećena je ljepotama starih gradova iz cijelog svijeta.

– Milivoja ja s guštom zovem ‘posljednjim šibenskim humanistom’. On je to kazao za našeg Slavu Grubišića, ja tvrdim da je to on. Nažalost, prije osam godina nas je napustio i ja sam godinu nakon toga napravio samostalnu izložbu ‘Kalama, skalama, butama’ koja je kasnije postala tradicionalna, a od ove godine je natječajna. Prijavilo se 23 autora iz Hrvatske i jedan iz Slovenije, a primili smo 88 fotografija. Idemo ka tome da izložba postane međunarodnog karaktera, Šibenik salon, za što treba ispuniti dosta uvjeta i na tome trebamo poraditi – kazao nam je Željko Krnčević iz Fotokluba Šibenik.

Prve tri nagrade otišle su u ruke dama, s tim da su dvije ostale u Šibeniku. Prvu nagradu osvojila je tako Miranda Trklja, drugu Ana Vlahov, dok je treća otputovala u Rijeku Tatjani Travici.

– Ponosna sam posebno jer je ovo prva godina gdje se to žiriralo od strane fotografa i stručnjaka. Nagrađena fotografija snimljena je u Motovunu jednom prilikom kad je ekipa iz Fotokluba otišla u Istri – otkrila nam je Miranda Trklja.

‘Motovunska idila’ izvanredna je pejzažna fotografija Motovuna koji kao otok izranja iz magle i čija sjajna atmosfera očarava gledatelja, opisao je prvonagrađenu fotografiju Aleksandar Tomulić, član žirija.

Spomenimo još kako je nagrade izradio Robert Mraović, a izložbu možete pogledati na prvom katu Knjižnice.

Milivoj  Zenić, podsjetimo, preminuo je 2011. godine. Bio je dugogodišnji ravnatelj šibenske knjižnice, ali i autor dvaju kapitalnih djela vezanih uz Šibenik i šibensku povijest – ‘U pohvalu od grada Šibenika – pisana riječ od najstarijih vremena do danas’ i ‘Stari Šibenik: kalama, skalama i butama’ te vodiča ‘Šibenska katedrala’.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.