Kako je kultna danilska posuda odigrala ključnu ulogu u trileru s elementima erotike i mistike

Jedan od najboljih suvremenih stilista Šibenčanin Omer Rak u Muzeju je predstavio svoj najnoviji roman ‘Kultna posuda’.

Riječ je o trileru u kojem se miješaju važne arheološke tajne, mistika, fantastika i erotika, a o romanu su uz autora govorili Dragan Zlatović i Seid Serdarević.

– Roman spaja suvremenost i povijest, a autor je vičan zanimljivom zapletu koji čitatelje uvuče u taj svijet. Omer Rak je autor koji s vrlo oreciznom točnošću i spisateljskom vještinom sve bitne sastojke spaja u jedno, a njegove likov su stvoreni da se pamte, kazalo je Serdarević.

omer rak omer rak1 omer rak3 omer rak4

U fokusu romana su prelijepa djevojka Mija i poznati arheolog Brandt, stručnjak za neolitik, a kroz 416 stranica romana, autor uspješno isprepliće arheologiju, mistiku i erotiku, a kultnoj danilskoj posadi pridaje ključnu ulogu.

 

Sadržaj

Kada se na vratima njegova ureda pojavi mlada, crvenokosa, prelijepa djevojka Mija, poznati arheolog Brandt, stručnjak za neolitik, koji upravo priprema veličanstvenu izložbu o hermafroditima, zna da je to žena njegova života, njegova Božica, kojoj će dozvoliti ama baš sve, koja će postati njegova gospodarica, a on njoj vjeran i poslušan sluga. Zaslijepljen ljubavlju, opsjednut kultom, prepun mračnih tajni iz djetinjstva, s tek jednim prijateljem, Brandt pristaje na sve, te postupno biva uvučen u igru u kojoj je samo pijun. Četveronožna neolitička kultna posuda iz Danila kod Šibenika u tome će odigrati ključnu ulogu. Hoće li matrijarhat iznova zavladati svijetom, koja je uloga hermafrodita, mogu li žene preokrenuti kotač povijesti, hoće li obred na Danilskom polju uspjeti i hoće li Brandt, arheolog koji se panično boji vrana, postati oruđe ili oružje?’

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.