KLARIN: Novi izbori su loša ideja ‘teška’ minimalno 120 milijuna kuna

Da se osjeća dužnim građanima dati odgovore vezane za jučerašnje nesupješno konstituiranje sabora i da zbog takve situacije iznimno žali, rekao je na samom početku današnje konferencije za medije Ivan Klarin, saborski zastupnik i predsjednik županijskog HDZ-a.

Naime, komentirao je Klarin aktualnu političku situaciju, najnovije događaje i zaključio da do ovoga nije trebalo doći.

S njim se, logično, slažu i građani, ali što je s Vladom?

– Jučer se sve vratilo na početak, sedmi saziv. Vlada, kao što znamo, nije formirana. Iskreno mi je žao zbog toga i u ime stranke koju zastupam, želim poručiti da ponovljeni izbori neće donijeti ništa dobro osim još 120 milijuna troška. Minimalno. Dan prije, klub zastupnika SDP-a dao je podršku gospodinu Podolnjaku za funkciju predsjednika Hrvatskog sabora, ali to nije prihvaćeno- rekao je Klarin dodavši kako svejedno smatra da bi, u slučaju ponavljanja izbora, dobili više glasova.

– Glavno predizborno obećanje MOSTovaca, da će se ukinuti županije i općine, u HDZ-u, naravno, nije naišlo na odobravanje jer bi onda bez funkcije ostao pozamašan broj njihovih župana i načelnika – komentirao je HDZ-ov i MOST-ov nesrazmjer u dogovorima, a osvrnuo se i na, kako ih je nazvao, opasne izjave da predsjednica ima ovlasti za imenovanje privremene vlade.

– Novu vladu mogu predložiti samo saborski zastupnici. Novi parlamentarni izbori nisu dobra ideja, a pitanje je hoće li i u tom slučaju išta biti drugačije – tvrdi Klarin. A što je s državnim proračunom pak?

– Vlada mora uskoro biti sastavljena. Država može funkcionirati bez mnogih tijela, ali bez parlamenta ne može – zaključio je

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.