Počela izgradnja hale obrta Korni

Kornete s Poda jest će cijela Dalmacija, a veliki teren u zoni uskoro kupuje Industro servis

Na zemljištu u Industrijskoj zoni Podi počeli su građevinski radovi za izgradnju proizvodne hale obrta Korni iz Danilo Birnja.

Obrt Korni djeluje od 1995. godine, a zahvaljujući požrtvovnom obiteljskom radu, ulaganju u kvalitetu i tehnologiju, postali su jedan od najkvalitetnijih proizvođača korneta u Hrvatskoj, opskrbljujući cijeli Jadran od Istre do Dubrovnika.

– Gradit ćemo halu dimenzija 16 puta 20 metara i u njoj će raditi nas šestero. Sada imamo radionicu u Birnju, ali kako ovdje nije bilo zemljišta na kojem bi se mogli širiti kupli smo parcelu na Podima. Još od 1987 imam registrirani obrt za ribarstvo, a kako sam živio u Istri došao sam na ideju da krenemo u proizvodnju vafla i 1995 registrirao obrt za tu djelatnost. Posao je sezonalnog karaktera, a kako smo jedini proizvođač vafla u Dalmaciji nemamo problema s plasmanom – kazao nam je Gojko Višnjić, vlasnik obrta Korni.

Na Podima je, kako doznaje Šibenski portal, nedavno na natječaju prihvaćena i ponuda Industro servisa za kupnju 50 tisuća četvornih metara, a kako je riječ o većoj vrijednosti odluku će morati potvrditi šibensko Gradsko vijeće na prvoj sljedećoj sjednici.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.