Kvizaši u Azimuta slave svojih prvih pet godina. Dinamični duo provjerit će jeste li što pametniji

ilustracija

Pub kviz u Azimuta slavi svojih prvih pet godina postojanja, a Dinamični duo će za tu priliku sastaviti kviz koji će se po prvi put čitati na sva tri ‘floora’ Azimuta u srijedu od 20 sati.

– Pet godina, nije šala. Dosta se toga promijenilo, ali se i ništa nije promijenilo. Kako smo pričali i za stoti kviz, pametniji nismo, ljepši nismo. No to želi osporiti šibenski tandem koji vuče svoje ime i fizički izgled od proslavljenog korejskog hip hop dvojca (다이나믹듀오) – piše na stranicama Pub kviza.

Podsjetimo, prvi pub kviz u Šibeniku organizirao je 30. prosinca 2103. godine Zoran Erak koji je kvizove osmislio i u zagrebačkom Klubu Šibenčana. Već se na prvu inačicu danas ultra popularnog kviza u Azimutu prijavilo čak 20 ekipa.

Pobijedili su za tek 0,25 bodova pobijedili Inkvizitori čija je jezgra, Ana Validžić i Darko Bačić, osnovala neprikosnovene Kvizlinge, četverostruke pobjednike kvizaške lige u Azimuta.

Sve u svemu, pub kviz svake godine raste, a sveznadara ima sve više. Kviz se igra utorkom i nerijetko se okupi čak 30 ekipa. Ipak, ništa ne može nadmašiti brojke od kolovoza kada se zna pojaviti i preko 50 ekipa što znači da u jednom trenutku svoje znanje testira dvjestotinjak igrača.

Kvizaši su se organizirali u udrugu ‘Kviz udruga Šibenik’, KUŠ.

(Naslovna fotografija: Ilustracija/Arhiva)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.