Luka Šibenik završila modernizaciju pa od ponedjeljka dizalice idu u staro željezo

U Šibenik je jutros iz Italije uplovio trgovački brod Wisdom line koji je u Luku doveo 12,5 tisuća tona mineralnog gnojiva za potrebe Petrokemije iz Kutine. Brod izgrađen prije tri godine, plovi pod zastavom Paname, dug je 124 metra i nosivosti nešto više od 13 tisuća tona.

– Wisdon jest veliki brod, ali Luka može prihvatiti i veće. U međuvremenu smo se jako modernizirali i zaista smo spremni pružiti vrhunsku uslugu pretovara. Lani smo uložili više od 17 milijuna kuna u skladište, drvni terminal, promijenili smo azbetni krov na drvenom terminalu što je za nas vrlo značajno te kupili novu opremu od viličara do moderne mobilne lučke dizalice – kazao je Davor Škugor, direktor Luke Šibenik.

teretni brod1

Škugor otkriva i da počinje uklanjanje starih lučkih dizalica, koje posebnu vizuru Šibeniku daju već više od 50 godina.

– U ponedjeljak počinje demontaža naših starih dizalica koje više nemaju svrhu s obzirom na modernizaciju koju smo uspjeli realizirati. Sad stvarno možemo biti puno efikasniji i brži – kaže direktor Škugor.

teretni brod

 

U Luci Šibenik prošle je godine ostvaren promet od oko 700 tisuća tona čime su u poduzeću zadovoljni, no cilj je u sljedećem četverogodišnjem razdoblju doseći pretvora do milijun tona.

– Ugovaramo nove poslove i siguran sam da ćemo u tome uspjeti – zaključuje Davor Škugor.

luka sipad 030317 3

luka sipad 030317 2

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.