Maturanti Tehničke škole odrekli se 4.000 kuna kako bi pomogli obitelji iz Rakova Sela: Nama ne znače ništa, a nekome može značiti puno

Učenici četvrtih razreda Tehničke škole odrekli su se četiri tisuće kuna koliko su skupili za maturalnu večer, kako bi pomogli obitelji Žalac iz Rakova Sela koja je nakon požara u kući ostala bez gotovo svih stvari, od odjeće i obuće, preko knjiga i školskog pribora.

Inicijativu za ‘preusmjeravanje’ prikupljenog novca pokrenuo je Kristijan Mišura, a učenici su je objeručke prihvatili.

– Mi smo trebali sakupljati donacije za maturalni, ali nisu svi razredi jednako sudjelovali u tome, pa sam predložio da te novce koje dobijemo od lutrija doniramo u humanitarne svrhe. Dobili bi četiri tisuće kuna, što znači da bi se svakome od cijene maturalne večere odbilo po tridesetak kuna. To nama zapravo ne znači ništa, a nekome može značiti puno, objašnjava četvrtaš Kristijan.

tehnicka skola donacija 240217 2

Obitelj Žalac, kažu, još nisu kontaktirali, ali nadaju se da će ih ugodno iznenaditi.

– Sve pohvale našim maturantima, ovo je mala ali opet velika gesta. Ipak može pomoći njima i želja je svih nas da se što prije vrate normalnom životu. Škola uvijek na neki način potiče svaku humanitarnu akciju koja podiže svijest o humanitarnom djelovanju, i učenici su u tome pokazali spremnost, ponosna je psihologinja Martina Jabuka.

tehnicka skola donacija 240217 3

Budućim elektrotehničarima i arhitektonskim tehničarima to nije prva humanitarna akcija. Veliko srce i zajedništvo pokazali su prikupljanjem novca za pomoć u liječenju Primoštenke Rebeke Radić, malene Eve Rožajac, nedavno preminule djevojčice Nike Strikoman i mnogih drugih.

– Nadamo se da nismo zadnja generacija koja će humanitarno djelovati i da ćemo budućim učenicima naše škole dobrim primjerom pobuditi svijest za humanost, zaključuje učenica Eva Skorić iz maturalnog odbora.

tehnicka skola donacija 240217 4

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.