Međunarodno natjecanje zborova okupilo preko 500 pjevača u šibenskom kazalištu

Duško Jaramaz/PIXSELL

Treće međunarodno natjecanje zborova u folklornoj glazbi Adria Cantat održalo se danas u šibenskom kazalištu gdje je pjevalo preko 500 pjevača iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku izmjenjivala su se 22 pjevačka ansambla.

Zborove je ocjenjivao ugledni međunarodni stručni žiri u kojem su bili i domaći stručnjaci za zborsko pjevanje Branko Starc, Bojan Pogrmilović, Helga Dukarić Dangubić te David Howard iz Ujedinjenog Kraljevstva i Marek Klimeš iz Češke.

Duško Jaramaz/PIXSELL
Duško Jaramaz/PIXSELL

U organizaciju natjecanja bili su uključeni i volonteri, pjevači Šibenskog Kola, koji su se pobrinuli da gostima pruže sve potrebne informacije i dobrodošlicu.

U revijalnom dijelu natjecanja, nakon natjecateljskog dijela, a prije objave rezultata i dodjele nagrada zborovima, nastupilo je Šibensko pjevačko društvo ‘Kolo’. Uz poznate skladbe iz folklornog repertoara za čije je izvedbe nagrađivano Kolaši su izveli svima poznate skladbe, a kazalište je cijeli dan bilo otvoreno za sve posjetitelje.

Duško Jaramaz/PIXSELL
Duško Jaramaz/PIXSELL

Natjecanje su organizirali Hrvatska udruga zborovođa i Šibensko pjevačko društvo ‘Kolo’, pod pokroviteljstvom Grada Šibenika, Šibensko – kninske županije i Turističke zajednice grada Šibenika te u suradnji s HNK u Šibeniku, Tvrđavom kulture Šibenik i Gradskim parkingom.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.