Mihovilci organiziraju speleološku školu, a polaznike očekuju i avanturistički izleti

U organizaciji Speleološkog odsjeka Hrvatskog planinarskog društva sv. Mihovil od 6. ožujka do 17. travnja održat će se 16. spelološka škola na kojoj će polaznici svladati praktične vještine potrebne za kretanje po špiljama te tehnike spuštanja i penjanja po užetu, osnove speleologije, sve o planinarskoj i speleološkoj opremi, orijentaciji, uzlovima i crtanju speleoloških objekata, bivakiranju u prirodi i podzemlju.

Predavanja će se održavati utorkom od 18 sati u prostorijama HPK Sveti Mihovil, dok će se tijekom 5 vikenda ići na dvodnevne izlete na različite lokacije Šibensko – kninske županije odnosno susjednih županija, na kojima će se uvježbavati speleološke tehnike te posjetiti niz speleoloških objekata.

Nakon uspješno položenog završnog ispita polaznici stječu naziv speleološki pripravnik te se mogu uključiti u rad SO HPK Sveti Mihovil ili druge SU/SO, članice KS HPS i sudjelovati u speleološkim istraživanjima i otkrivanjima tajni podzemlja.

Sve o upisima u školu pogledajte ovdje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.