Ministarstvo kulture prvi put odobrilo novac za obnovu skala na groblju svete Ane

Šibenski ‘Čempresi’ dobit će od Ministarstva kulture 200 tisuća kuna čime će početi obnova groblja svete Ane, spomenika nulte kategorije za koje je to gradsko komunalno poduzeće godinama bezuspješno tražilo pomoć države.

– Zadovoljni smo jer je time ‘probijen led’, da tako kažem, nakon što smo više puta proteklih godina tražili financijsku potporu za početak obnove s obzirom na stvarno loše stanje najstarijeg šibenskog groblja – kazao je Joško Vuković, direktor ‘Čempresa’.

Konzervatori će vrlo brzo odrediti smjernice, nakon čega će početi izrada idejnog i glavnog projekta.

– Od tih 200 tisuća kuna, oko 30 tisuća uložit ćemo u potrebnu dokumentaciju, a s ostatkom planiramo obnoviti ulazni luk i vrata na groblje. Ponavljam, najvažnije je da je Ministarstvo konačno prepoznalo važnost obnove tog spomenika i prema iskustvu drugih, za očekivati je da će nas nastaviti financijski podupirati – zaključuje Vuković.

Prva faza obnove, očekuje se, bit će gotova do kraja godine. Također, ‘Čempresi’ planiraju postaviti i zaštitnu ogradu na bedem groblja prema ulici Put groblja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.