Mladi Europljani stažirat će u gradskom odjelu za gospodarstvo i učiti hrvatski jezik

Četvero mladih stažista iz inozemstva potpisalo je danas Ugovore o profesionalnom i jezičnom usavršavanju u okviru programa međunarodne razmjene mladih ‘Eurodyssee’. Daniela Almeida s Azora, Isabel Ridocci Diez iz Valencije, Nicolas Aknin iz Lyona te Ignacio Zabaleta Martinez iz Barcelone odabrani su kao najbolji od svih prijavljenih te će u Gradu Šibeniku, točnije Upravnom odjelu za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj od sutra početi svoje tromjesečno stažiranje i pohađanje aktivnog tečaja hrvatskog jezika.

– Šibensko-kninska županija od 2012. godine aktivni je sudionik programa Eurodyssee koji se svodi na profesionalno i jezično usavršavanje mladih ljudi. Do danas smo primili deset kandidata, a 15 smo poslali na stažiranje. Vjerujem da će, kao i prethodni sudionici, naši stažisti postati ambasadori naših prilika i ljepota, te da će prenijeti dalje svoja iskustva i lijepe uspomene iz Šibensko-kninske županije, kazao je župan Goran Pauk.

zupan pauk euroodissey 310317 6

Šibenski gradonačelnik Željko Burić zaželio je mladima dobrodošlicu te je kazao kako će kroz Šibenik mladi stažisti upoznati nacionalno bogatstvo kojeg mogu vidjeti i doživjeti upravo u Šibeniku. Koordinatorica programa Eurodyssee, Lucija Aužina zahvalila se Gradu Šibeniku koji se i ove godine priključio programu.

– Ujedno, želim se zahvaliti Pučkom otvorenom učilištu Libar, koji se pridružio programu i koji će s našim stažistima provesti tromjesečni tečaj hrvatskog jezika, kazala je Aužina.

zupan pauk euroodissey 310317 4

Stažisti su izrazito zadovoljni, a svima je ovo prvi put da borave u Hrvatskoj.

– Ljudi su vrlo ljubazni, grad je prekrasan i veoma sam sretna što sam ovdje, kazala je Daniele iz Portugala.

zupan pauk euroodissey 310317 1

Uz rad i učenje, mladi stažisti uživat će i u kulturnim aktivnostima, a sve u organizaciji Šibensko-kninske županije.

zupan pauk euroodissey 310317 2

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.