Mladost iz cijele Hrvatske stiže u Šibenik na 12. Susret gradova i općina – prijatelja djece

Dvanaesti susret gradova i općina – prijatelja djece održat će se ove subote u Šibeniku u  organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske, Koordinacijskog odbora akcije ‘Grad Šibenik – prijatelj djece’ i Društva Naša djeca Šibenik, uz pokroviteljstvo Grada.

Susret počinje u 10 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku uz glazbeno-umjetnički program i prigodne riječi domaćina. Na susretu će sudjelovati delegacije iz 26 gradova i općina – prijatelja djece uključenih u akciju.

– Tema ovogodišnjeg Susreta je ‘Kultura i dječje stvaralaštvo’ te će tako biti održane radionica zavičajnih mapa za odrasle i djecu. Radionica je koncipirana kao korelacija likovno-umjetničkog, povijesnog i jezično dramskog sadržaja. Djeca će, podijeljena u skupine po desetak sudionika zajedno sa svojim voditeljima sudjelovati u aktivnosti koja uključuje dramsku tehniku ‘učitelj u ulozi’ na Trgu Republike Hrvatske u Šibeniku. Cilj radionice je usvajanje povijesnih i umjetničkih znanja i vještina sukladno temi susreta. U sklopu susreta planira se i turistički obilazak grada – izvijestili su iz Grada Šibenika.

Susreti Gradova i općina – prijatelja djece održavaju se dvanaest godina u okviru akcije ‘Gradovi i općine – prijatelji djece’ koju od 1999. godine u Hrvatskoj vode Savez društava Naša djeca Hrvatske, Hrvatsko društvo za socijalnu i preventivnu pedijatriju, u suradnji s Uredom UNICEF-a, Udrugom gradova, Udrugom općina, Hrvatskom zajednicom županija i koordinacijskim odborima u gradovima i općina. U akciju je dosad uključeno 117 gradova i općina diljem Hrvatske, a 67 gradova i općina su dostigle status Prijatelja djece, stvarajući mrežu gradova i općina u Hrvatskoj koji sustavno skrbe o djeci i ostvaruju visoke kriterije lokalnih zajednica usmjerenih kvaliteti života djece.

Zajednički susreti djece i odraslih iz gradova i općina koji nose naziv ‘Prijatelj djece’ započeli su 2007. godine u Čakovcu na temu slobodno vrijeme djece, a nastavljeni su svake sljedeće godine na različite teme važne za život djece, u Kutini, Požegi, Rijeci, Karlovcu, Velikoj Gorici, Opatiji, Zaboku, Jastrebarskom, Ogulinu i Stubičkim Toplicama.

gradovi prijatelji djece

(FOTO: Ilustracija/Arhiva)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.