Nakon 20 godina čekanja

Na jesen bi trebala početi gradnja sportske dvorane i novih učionica za OŠ Brodaricu: ‘Povijesni trenutak za našu školu’

Gradnja nove dvorane u Osnovnoj školi brodarica trebala bi početi na jesen, odnosno na početku nove školske godine, a osim dvorane bit će izgrađene i nove učionice, rečeno je danas na potpisivanju Ugovora o izradi idejnog rješenja i glavnog projekta sportske dvorane i dodatnih učionica za OŠ Brodarica. Ugovor o izradi projektne dokumentacije vrijedan 242 tisuće i 500 kuna je potpisan u nazočnosti ravnateljice škole Maje Morić, gradonačelnika Šibenika Željka Burića, njegovih zamjenika Paška Rakića i Danijela Milete te predstavnika tvrtka Venus Projekt Vlade Vukelje.

– Povijesni je to trenutak za OŠ Brodarica i najbolje što se moglo dogoditi u mom dosadašnjem mandatu. Vodili smo konstruktivne i realne razgovore s Gradom što je rezultiralo tim da će škola nakon 20 godina dobiti školsku dvoranu – istaknula je Morić.

Time će biti vraćen dug koji nije namjeran, kako je rekla Morić, a s njom se složio i Rakić.

– Smatram da je to najbolji poklon za 20. rođendan OŠ Brodarica iako je do njega vodio trnovit put zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. Sada je najbitnije da će škola osim sportske dvorane dobiti i nove učionice u jednom dijelu spoja između školske zgrade i dvorane, zatim novo vanjsko igralište, prostor za osoblje škole u vidu parkinga i nekih drugih pratećih sadržaja. I kad najesen dobijemo građevinsku dozvolu preostaje nam borba za financijska sredstva za početak gradnje – naglasio je Rakić.

Četvrt Brodarica je u širenju te je bila nasušna potreba riješiti problem, uvjetno rečeno, viška učenika kako bi što kvalitetnije mogli pohađati nastavu, kako kaže Burić, ali ne samo problem učenika, već i cjelokupnog stanovništva Brodarice.

– Kao izvođači radova maksimalno ćemo se truditi obaviti povjeren posao te završiti sve radove u roku, jer i meni kao stanovniku Brodarice je interesu da što prije počnemo s gradnjom nove sportske dvorane – zaključio je Vukelja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.