Na lati, na buzaru, lešo ili u rižotu: Ovog petka prva Pidočijada na zatonskoj rivi!

Prva Pidočijada održat će se ovog petka na rivi u Zatonu s početkom u 18 sati, kada će posjetitelji moći probati pidoče na lešo, pripremljene na lati, na buzaru ili u rižotu, a donirat će ih Uzgajalište školjaka Ćoran i Sea Shell.

Porcije će organizatori dijeliti besplatno, no svi koji budu htjeli moći će donirati novčana sredstva koja će u konačnici biti utrošena u obnovu zatonskog igrališta.

– Jedna školjka, izvana crna ili tamnoplava, iznutra srebrno plava – gastronomski je simbol ovoga kraja, gdje Krka more ljubi. Riječ je o pidoči, školjki koja nije samo hrana, izvor života, nego i način života. Upravo taj položaj, na utoku rijeke Krke u more, Prukljanski kanal čini idealnom mješavinom slatke i slane vode, a time i zlatnim rudnikom za ovu skromnu, ali neodoljivu spizu. Program Zatonskog ljeta stoga zaključujemo jednim potpuno novim, gastronomskim događanjem, prvom zatonskom Pidočijadom. Cilj je promicati bogatstvo našeg podmorja i zaokružiti ljetni šušur na najbolji mogući način – na lešo, na lati, na buzaru i u rižotu – poručili su iz Mjesnog odbora Zaton na Facebooku.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.