'Vrtim Zdravi Film'

Najbolji u Hrvatskoj: Učenici OŠ Petra Krešimira IV. imaju najveće znanje o zdravoj prehraniFoto: Screenshot/GoogleMaps

Učenici Osnovne škole Petra Krešimira IV. pokazali su najbolje znanje nakon edukacija u sklopu projekta ‘Vrtim Zdravi Film’ koji je proveden u 139 škola diljem Hrvatske.

Osma sezona projekta ‘Vrtim Zdravi Film’ time je završena, a čak 6.596 učenika i učenica sedmih razreda tijekom protekle školske godine imalo je priliku čuti mnogo zanimljivih i korisnih informacija te usvojiti dobre prehrambene navike. U tome su najbolji bili učenici šibenske OŠ Petra Krešimira IV, koji su pokazali najviše znanja u pitanjima kao što su kolika je preporučena dnevna količina soli, što treba sadržavati tanjur zdrave prehrane i koliko se često trebaju baviti sportom.

– Ponosni smo što su se naši učenici i učenice aktivno uključili u ovaj projekt i svojim angažmanom dokazali da je moguće promijeniti loše životne navike. Tajna zdravog života zapravo je jednostavna i primjenjiva za sve nas – iskoristiti najbolje za sebe unutar mogućnosti koje imate i činiti to svakodnevno – rekla je profesorica Josipa Petrić iz OŠ Petra Krešimira IV.

Projekt ‘Vrtim Zdravi Film’ pokrenula je tvrtka Nestlé Adriatic u suradnji s Hrvatskim školskim sportskim savezom s ciljem pružanja podrške roditeljima i djeci na putu prema zdravijem načinu života. Dio je globalne Nestlé inicijative koja se provodi u 80 zemalja i uključuje više od 300 partnera – sportskih udruženja, nutricionista, javno-zdravstvenih institucija, koji ulažu značajne napore kako bi educirali više od osam milijuna djece godišnje.

U Hrvatskoj je do sada obuhvaćeno 30.980 učenika sedmih razreda, a važnost projekta prepoznali su Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Središnji državni ured za šport, Agencija za odgoj i obrazovanje te Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Procjenjuje se da je ove godine 12,8 posto učenika unaprijedilo svoje znanje iz spomenutih područja. Uz Šibenik, najbolje rezultate pokazale su i OŠ Ivana Gorana Kovačića u Starom Petrovom Selu i OŠ Frana Krste Frankopana u Zagrebu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.