‘Naša baština, naša inspiracija’ : Bira se spomenički detalj koji će biti obnovljen novcem od članarina Kluba prijatelja

Javna ustanova Tvrđava kulture Šibenik od početka svog djelovanja, uz upravljanje revitaliziranim tvrđavama sv. Mihovil i Barone, želi doprinijeti očuvanju kulturne baštine grada Šibenika i na druge načine. Kroz projekt Kluba prijatelja šibenskih tvrđava, među kojima su ljubitelji kulturnog i spomeničkog nasljeđa grada, nastoji se podići svijest o važnosti očuvanja bogate šibenske kulturne baštine usmjeravanjem dijela članarina na obnovu spomeničkih detalja u staroj gradskoj jezgri.

Stoga je Tvrđava kulture Šibenik u suradnji s Konzervatorskim odjelom u Šibeniku 2016. godine u sklopu projekta ‘Naša baština, naša inspiracija’ sredstvima osiguranim iz dijela prihoda članarina Kluba prijatelja obnovila gotički portal iz ranog 15. stoljeća u Ulici Jurja Barakovića, prema izboru članova Kluba.

Odabrano obnovljeno

Ove se godine projekt nastavlja, te članovi Kluba prijatelja ponovno imaju priliku sudjelovati u izboru detalja za obnovu između tri gotička kamena detalja iz 15. st.: ugaonog stupa s grbovima na križanju Zagrebačke i Ulice kraljice Jelene, portala u Ulici Jurja Šižgorića te portala s ugaonim stupom u Ulici Nikole Tavelića.

Anketno glasovanje započinje večeras, uoči koncerta Urbana & 4 kojeg Tvrđava kulture daruje svojim članovima povodom Dana Kluba prijatelja šibenskih tvrđava dok će rezultati biti objavljeni krajem idućeg tjedna.

b

Večerašnjim koncertom obilježava se početak ljetne sezone na pozornici Tvrđave sv. Mihovil, uz članove Kluba prijatelja koji su s tvrđavom od prvog dana. Od 20 sati atmosferu na tvrđavi će zagrijati talentirani mladi šibenski DJ Bake Junior setom pod tribinama. Program proslave Dana Kluba prijatelja šibenskih tvrđava se nastavlja u petak, nastupom Nine Romić na Tvrđavi Barone od 21h, dok će se u subotu, 9. lipnja u jutarnjim satima održati radionice za najmlađe članove Kluba, također na Tvrđavi Barone. Broj mjesta na radionicama je ograničen, a zainteresirani članovi Kluba mogu se prijaviti na klub.prijatelja@tvrdjava-kulture.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.