(Ne)kultura na Vidicima: Pseći izmet umjesto u kantu za smeće bacio među papir i karton

Čitatelj Šibenskog portala upozorio je na nepristojno ponašanje nekih stanovnika Vidika koji pokupljeni pseći izmet ne bacaju u običan kontejner, ili za to predviđenu kantu, već u poseban gdje se skupljaju papir i karton.

– Ne možeš vjerovati. Jučer ispred zgrade vidim lika kako baca govno od pasa u kontejner za papir. Pa di on živi čovječe. Pokušavamo biti ekološki svjesni i onda se nađe takav jedan čovjek koji baci izmet. Napišite to – kazao nam je mladi Šibenčanin i poslao nam fotografiju o kojem je kontejneru riječ. Dodao je kako se običan kontejner nalazi nekoliko metara dalje.

Kanti za pasji izmet na Vidicima nema jer su u gradskoj upravi procijenili kako su preskupe budući da koštaju oko 1.600 kuna po komadu, a vandali ih jako brzo razbiju.

– Dosta puta smo radili kontrole s policijom, posebice u ranim jutarnjim satim. Ljudi su stvarno savjesni i imaju cijeli pribor u sebe te nema problema. Što se tiče nesavjesnih ljudi, kazna im je 300 kuna ako ih uhvati komunalni redar da ne kupe izmet za svojim psom – kazao nam je šef šibenskih komunalaca Bore Rončević.

U slučaju da imate zanimljivu vijest ili fotografiju, ili na nešto želite ukazati, obratite nam se na e-mail: urednik@sibenskiportal.hr ili u inbox naše Facebook stranice.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.