Općina Promina poziva sve građane sljedeće subote u ‘Zelenu čistku’

‘Zelenu čistku’, zajedničku jednodnevnu akciju čišćenja divljih odlagališta otpada u sklopu globalnog pokreta ‘Let’s do it!’ bit će održana 13. travnja u Promini. Ovogodišnju ‘Zelenu čistku’ u  Promini, organizira Općina Promina u suradnji s Ekološkom udrugom ‘Krka’ Knin, novoosnovanom udrugom Balkan Imperium iz Knina i DVD-om Promina.

Akcija će se održati dana 13. travnja s početkom u 10 sati u Čitluku, Kneževići-Čolaci. Svim  sudionicima akcije  Općina Promina će osigurati rukavice i vreće za akciju te osvježenja i sendviče. U suradnji s lokalnom tvrtkom Eko Promina sav prikupljeni otpad će biti propisno odvojen i zbrinut.

Prošlogodišnja akcija okupila je preko 50 tisuća volontera, postavši time najveća ekološka akcija u Hrvatskoj. Akcijom 13. travnja Hrvatska se pridružuje akciji ‘Lets Clean Up Europe!’, dok će se 21. rujna pridružiti volonterima iz više od 100 zemalja svijeta i time proslaviti Svjetski dan čišćenja.

Cilj akcije je da kroz druženje i entuzijazam očistimo Lijepu našu te da promijenimo odnos pojedinaca i organizacija prema otpadu, okolišu i prirodi. Svi imaju znanja i vještine kojima mogu doprinijeti najambicioznijoj akciji čišćenja u Hrvatskoj, kao i u svijetu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.