Poznati su izvođači na 21. Šansoni, od toga samo tri klape

Samo tri klape, ansambli, rockeri i jazzeri mogu se očekivati na 21. Večerima dalmatinske šansone koje ove godine, dakle, ulaze u svoje treće desetljeće. Rekao je to na današnjoj konferenciji za novinare Branko Viljac te dodao da će se prvog dana festivala, 17. kolovoza, održati Večer talijanske kancone u kojoj će razni izvođači izvesti najljepše talijanske šansone prošlih 10 godina.

– Finalna večer bit će održana 18. kolovoza, a svakako ćemo pripremiti nešto slatko i na tvrđavi Barone, kao što smo prošle godine imali koncert gostiju iz Amerike. Možda bude i koja intrigantna projekcija dokumentarnih filmova vezanih za Šibenik, ali o tome ćemo malo više na idućoj tiskovnoj konferenciji – kazao je direktor festivala Branko Viljac.

Natječaj za nove skladbe 21. Večeri dalmatinske šansone završio je, a u izbor je ušlo čak 25 pjesama. Prijavilo se oko 130 skladbi pa su od, zamišljenih 20 skladbi, proširili konkurenciju.

Umjetnički direktor festivala Dušan Šarac kazao je kako nije očekivao da će festival izrasti u jedan od najpoznatijih hrvatskih festivala. Festival je i ove godine podržao Grad Šibenik, a dogradonačelnik Paško Rakić istaknuo je zadovoljstvo što je Šansona postala brend na nacionalnoj razini.

Direktor Turističke zajednice grada Šibenika Dino Karađole dodao je kako Šansona napuni sve gradske kapacitete.

Na 21. Večerima dalmatinske šansone nastupit će: Klapa Šufit, Đani Stipanićev, Izabela Martinović ft. Žarko Radić, Nikolina Tomljenović, Šime Bubica ft. Rock akademija, Film Music Orkestar, Ivan Ive Županović, Klapa Cambi Kaštel Kambelovac, Mario Huljev, Antonela Malis, Ivo Pattiera, Saša Jakelić, Mia Negovetić, Medea Merket, Vlado Kreslin & Zapadni Kolodvor, Klapa More, Vesna Pisarović, Jelena Radan, The Ljubičastveni, Neno Belan, Grupa Forum, Max Hodžić, Grupa Diogen te Stefany.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.