Prilika da 40 nezaposlenih postanu konkurentni u atraktivnim zanimanjima

Grad Šibenik, u partnerstvu sa udrugom Ardura iz Šibenika, provodi projekt ‘Zajedno u bolje sutra’ s primarnim ciljem stručnog osposobljavanja 40 dugotrajno nezaposlenih osoba.

Kroz projekt će se moći osposobiti za razvoj mobilnih aplikacija(Android), WEB dizajnera, CAD specijalista, CNC operatera te programiranje u JAVA programskom jeziku.

Zajedno s programima osposobljavanja, održavat će se 12 radionica kroz koje će ciljana skupina osnažiti meke vještine, razviti kreativnost, podići razinu samopoštovanja, povećati komunikacijske, prezentacijske i pregovaračke vještine, a sve u svrhu smanjenja socijalne isključenosti.

Svi zainteresirani, mladi do 29 godina života, trebaju biti kontinuirano nezaposleni iznad šest mjeseci, dok osobe starije od 30 godina trebaju biti nezaposlene više od  12 mjeseci. Zainteresirani se trebaju javiti na e -mail adresu kursanjosipa@gmail.com ili na broj telefona 095/567-5316.

Projekt ‘Zajedno u bolje sutra’ financiran je iz Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a cilj projekta je povećati stručna znanja i osnažiti meke vještine dugotrajno nezaposlenih osoba kako bi postali konkurentniji na tržištu rada, odnosno kako bi lakše pronašli posao u atraktivnim i traženim zanimanjima ICT sektora.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.