Prvi tjedan listopada posvećen je najmlađima: Društvo ‘Naša Djeca’ priprema bogat program

Prvi tjedan u listopadu posvećen je djeci, a ove godine počinje Danom djeteta. Tradicionalna je to godišnja akcija posvećena djeci, a trajni cilj je usmjeriti pozornost javnosti ka ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu. Društvo naša djeca Šibenik sudjelovat će od 1. do 7. listopada u raznim aktivnostima kako bi dječja prava postala vidljiva zajednici.

Tjedan počinje Međunarodnim danom djeteta, odnosno javnim skupom djece pod motom ‘Ljubav djeci prije svega’ uz stare igre za djecu u povodu europske godine kulturne baštine. Skup će se održati ispred županije.

U prostorijama Društva sutra će se čitati poruke djece odraslima, a u srijedu ih prima gradonačelnik kojem će uručiti Zbornik s porukama djece odraslima. Četvrtak je rezerviran za Radionicu dječjeg foruma na temu ‘Za pravo svakog djeteta borimo se mi’. Gradska knjižnica u petak postaje ‘Bajkovnica’ gdje će se pripovjedati najljepše bajke, a u subotu će u 10,30 sati djeca iz gradskog parka pustiti balone s porukama koje su djeca uputila odraslima.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.