‘Ritam svjetla, ritam boje’: Otvorena izložba radova sa 17. LIK-a

Zdenka Bilušić, voditeljica Centra za vizualnu kulturu djece i mladih šibenske Gradske knjižnice svečano je večeras otvorila izložbu radova sa 17. LIK-a- odnosno Natjecanja-Izložbe učenika županijskih osnovnih škola iz područja vizualne umjetnosti i dizajna. Ukupno 103 učenika od petog do osmog razreda, odnosno 18 škola odazvalo se ovom natjecanju. Specifičnost ove izložbe je što se po prvi put kao medij pojavljuje fotografija.

– Fotografija je revolucionarna na području umjetnosti, a sam prijevod riječi fotografija znači svjetlopis. Sve fotografije slikane su mobitelom, jer koliko god se borili protiv toga, ovo je naša stvarnost, a djeca se njime odlično služe, zaključila je Zdenka Bilušić.

knjiznica izlozba (1) knjiznica izlozba (4)

Stela Čuturić u ime Županijskog vijeća učitelja likovne kulture, kao i u ime Županijskog povjerenstva, kazala je kako se svake godine, u suradnji s Gradskom knjižnicom održava izložba posvećena natjecanju.

– Ove godine imali smo velik odaziv, ukupno 103 učenička rada. Mogu vam reći da sam bila pomalo skeptična zbog pojavljivanja fotografije kao medija. Tema je bila ‘Ritam boje, ritam svjetla’, a ja nisam bila sigurna hoće li se učenici snaći kroz kompleksnost tematike. Svi izloženi radovi dobili su maksimalan broj bodova, a oni idu dalje na državno natjecanje koje se u travnju održava u Rijeci, pojasnila je Čuturić.

Nika Benak, učenica Katoličke osnovne škole u Šibeniku sudjelovala je već na natjecanju kada je bila šesti razred.

– Bavim se umjetnošću jer svijetu mogu pokazati ono što osjećam u dubini duše. Općenito volim umjetnosti, a ove godine me posebno inspirirala fotografija, zaključila je Nika.

Donosimo vam popis učenika koji idu na državno natjecanje:

Donatela Klarin, Tisno

Irena Kovačević, Murter

Martin Bolanča, Primošten

Pia Bešić, Skradin

Viola Vukman, Pirovac

Antea Dujić, Knin

Mario Bratanović,Rogoznica

Klara Škugor, Šibenik

Nika Benak, Šibenik

Iva Baković, Šibenik

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.