Romantična veljača u Muzeju: Kviz o ljubavi, besplatni filmovi, koncerti i izložbe

U Muzeju grada Šibenika osmislili su bogat program za veljaču u kojemu će svatko pronaći nešto po svom guštu.

Stalni postav šibenskog Muzeja može se razgledati svakog radnog dana od 8 do 17 sati, a subotom od 10 do 15 sati, dok je za posjetitelje Muzej zatvoren nedjeljom i blagdanima.

U petak, 2. veljače u 18 sati na rasporedu je film noir iz teme ‘Malo drugačije Valentinovo’. Projekcija koju organizira Kino kluba Šibenik bit će održana u atriju Muzeja, a ulaz je  besplatan.

Izložba ‘Marame, šudari, facoli…kao dio ženske narodne nošnje šibenskih otoka i priobalja’ bit će otvorena u dvorani za povremene izložbe 8. veljače u 19 sati. Ulaz je besplatan, a bit će ju moguće razgledati svakog dana do 17. veljače.

Dan kasnije na rasporedu je još jedna besplatna projekcija Kino kluba Šibenik iz teme ‘Malo drugačije Valentinovo’, s početkom u 18 sati.

Besplatan koncert uoči Valentinova održat će 11. veljače u 18 sati u atriju Muzeja Borna Erceg, Jelena Pletikosa, Nikolina Kapitanović i Andrea Paić.

Vitrina mjeseca, projekt šibenskog muzeja u sklopu kojeg se mogu razgledati rijetka povijesna blaga i nalazi arheologa, na rasporedu je 13. veljače u 19 sati u atriju Muzeja, a na istom mjestu pola sata kasnije predavanje  ‘Rt Plavac – antički brodolom’ održat libor Matanović i Irena Radić Rossi.

Mate Skračić Adaptive Quartet učinit će ovo Valentinovo još ljepšim poklanjajući sugrađanima koncert u muzejskom atriju u 20 sati.

Tematski kviz u atriju Muzeja na temu ‘Ljubav kroz povijest’ na rasporedu je 15. veljače u 20 sati.

Kinoprojekcija u sklopu projekta ‘Šibenik na filmskoj traci’ zakazana je za 16. veljače u 18 sati, kada će biti besplatno prikazan film ‘Hiljadugodišnji Šibenik’ redatelja Milana Lukasa.

20. veljače u 19 sati u dvorani za povremene izložbe bit će otvorena izložba ‘Svijet kristala patera Marija Crvenke’.

22. veljače u 18 sati u Muzeju će biti prikazan film tematski vezan uz Vitrinu mjeseca, a dan kasnije  na rasporedu je projekcija filma Kino kluba Šibenik iz teme ‘Malo drugačije Valentinovo’.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.