Saznajte što projekt ‘Civitas sacra’ donosi svima koji posluju u turizmu

U četvrtak 31. kolovoza 2017. s početkom u 9 sati u velikoj dvorani u sklopu Katoličke osnovne škole održat će se predavanje i edukativna radionica ‘Civitas Sacra’.

Cilj projekta Civitas Sacra jest doprinos razvoju gospodarstva Grada Šibenika i cijele županije s ciljem poboljšanja turističke ponude, produžavanja sezone i zapošljavanja u turističkim i kulturnim djelatnostima. Kako je proces pozicioniranja Šibenika na kulturnoj karti Europe dug i zahtjevan, jedan od prvih koraka je edukacija turističkih djelatnika kojima će se na radionici predstaviti povijesne činjenice i manje poznate zanimljivosti o katedrali i Šibeniku.

Predstavit će se koncept ‘Civitas Sacra’, obnova palače Tavelić – Šižgorić –  Galbiani za multimedijalni interpretacijski centar posvećen katedrali sv. Jakova, postav interpretacijskog centra i multimedijalne atrakcije.

Građenje brenda Šibenika kao kulturne destinacije treba pratiti i adekvatna ponuda suvenira koji bi bili prepoznatljivi po svojoj originalnoj prezentaciji šibenske katedrale i bogate šibenske kulturne baštine.

Lokalnim obrtnicima prezentirati će se smjernice i preporuke kako adekvatno suvenirima prezentirati bogatu povijest Šibenika. Također, u sklopu projekta predviđeno je i natjecanje na kojem će se dodijeliti novčane nagrade za najbolje osmišljene suvenire te su previđena sredstva za kupnju suvenira koji  adekvatno prezentiraju bogatu povijest katedrale sv. Jakova i cijelog integriranog programa.

Predavanje će održati Josip Belamarić, a edukacija je namijenjena lokalnim obrtnicima, turističkim vodičima te lokalnom stanovništvu.

Edukacija je besplatna za sve polaznike, a svi zainteresirani mogu potvrditi svoj dolazak do 28. kolovoza putem maila: civitas.sacra@sibenska-biskupija.hr ili na mail i telefon Turističke zajedničke Grada Šibenika i Obrtničke komore Šibensko- kninske županije.

 

Program edukacije

09:00-09:45 –’Zaboravljeno blago iz riznice šibenske kulturne baštine’ (ciljna skupina su lokalni obrtnici, turistički djelatnici i lokalno stanovništvo)

10:00-10:45 – ‘Kako bolje prezentirati i valorizirati potencijal šibenske gradske jezgre temeljene na značaju katedrale koja je pod zaštitom UNESCO-a’ (ciljna skupina su turistički djelatnici)

10:45-11:15 – Pauza

11:15-12:00 – ‘Autohtoni suveniri i nakit u službi interpretacije šibenske katedrale sv. Jakova’ (ciljna skupina su lokalni obrtnici, proizvođači suvenira i nakita)

12:15 – Zakuska

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.