Sedam reportaža Damira Matkovića koje bi vam mogle promijeniti stavove o Europskoj uniji

Video predavanje umirovljenog novinara HRT-a Damira Matkovića koje će se 28. lipnja u 19 sati održati u šibenskom Urbanom centru, moglo bi vam promijeniti stavove koje imate o Europskoj uniji.

Kroz sedam reportaža koje je kao vanjskopolitički novinar snimio diljem Europe u razdoblju od 2011. do 2017 godine, Damir Matković pokazat će drugu stranu Europe i pokazati kako njeni građani nisu toliko različiti koliko misle.

– Kao autor, shvaćam ih kao svoj mali prilog našem boljem poznavanju Europe. Naime, duboko sam uvjeren da europsko zajedništvo mora počivati na zajedništvu građana, a ne samo na zajedništvu trenutačnih političkih dužnosnika. A kako ćemo to postići, ako se bolje ne upoznamo? U svom novinarskom radu uvijek sam nastojao zaviriti i iza zavjese visoke politike, i tražio sam priče koje bi naše gledatelje mogle upoznati kako je to živjeti u Europi kao građanin, a ne kao ministar ili predsjednik vlade. Pokazati im i da se ti građani susreću s istim problemima s kojima se susrećemo i mi u Hrvatskoj. Duboko sam uvjeren da europsko zajedništvo mora počivati na zajedništvu građana, a ne samo na zajedništvu trenutačnih političkih dužnosnika. A kako ćemo to postići, ako se bolje ne upoznamo – kaže Matković.

Koje je najsunčanije mjesto u Njemačkoj, može  li se od uvoza liječnika napraviti biznis ili kako pak izgleda najkompliciranija granica u Europi, samo su neke od  reportaža koje će biti prikazane tijekom projekcije. Svaka reportaža traje od 5 do 7 minuta, a bile su emitirane u emisijama HRT-a Euromagazin, Paralele i Global. Predavanje organizira šibenski Europe direct centar.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.