ŠIBaj TV! Šibenski ‘Trokut’ privlačit će mlade genijalce ‘generacije Y’ iz cijeloga svijeta

U prostorijama Urbanog centra u Šibeniku najavljen je početak realizacije projekta Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut. Održana je i prezentacija dijela novih tehnologija kakve će se koristiti u Centru Trokut, poput Oculus rift, naočala za virtualnu stvarnost, 3D scanera i 3D printera.

Trokut će biti izgrađen na prostoru Mandaline, ukupne površine 2.084 četvorna metra na dvije etaže i bit će najsuvremenije opremljen. Ukupna vrijednost projekta je 27,7 milijuna kuna. Glavni projekt izradio je Arhitektonski biro Prostor iz Šibenika. Partneri Grada Šibenika u projektu su Podi Šibenik i Poduzetnički inkubator ZIP sa sjedištem u Zagrebu, dok su suradnici na projektu Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje Jugoistočne Europe, Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, Sveučilište u Zagrebu-Šibenik, Veleučilište u Šibeniku, Tehnička škola Šibenik, Industrijsko-obrtnička škola Šibenik te Javna ustanova razvojna agencija Šibensko-kninske županije.

Šibenski ‘Trokut’ privlačit će mlade genijalce ‘generacije Y’ iz cijeloga svijeta from Šibenski portal on Vimeo.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.