Šibenik domaćin 12. susreta gradova i općina prijatelja djece

Grad Šibenik bit će 12. svibnja domaćin 12. susreta gradova i općina prijatelja djece, koji će se održati u suradnji sa Savezom društava Naša djeca Hrvatska, Središnjim koordinacijskim odborom akcije ‘Gradovi i općine – prijatelji djece’ te Društvom Naša djeca Šibenik.

Tema susreta bit će ‘Kultura i dječje stvaralaštvo’, a u sklopu susreta u Šibeniku će biti obilježena i Europska godina kulturne baštine.

Susreti Gradova i općina – prijatelja djece održavaju se 12 godina u okviru akcije ‘Gradovi i općine – prijatelji djece’ koju od 1999. godine u Hrvatskoj vode Savez društava Naša djeca Hrvatske, Hrvatsko društvo za socijalnu i preventivnu pedijatriju, u suradnji s Uredom UNICEF-a, Udrugom gradova, Udrugom općina, Hrvatskom zajednicom županija i koordinacijskim odborima u gradovima i općina.

U akciju je dosad uključeno 115 gradova i općina diljem Hrvatske, a 62 grada odnosno općine su dostigle status prijatelj djece, stvarajući mrežu gradova i općina u Hrvatskoj koji sustavno skrbe o djeci i ostvaruju visoke kriterije lokalnih zajednica usmjerenih kvaliteti života djece.

Grad Šibenik status ‘Grada prijatelja djece’ ima od 2009. godine.

(FOTO: Ilustracija/Arhiva)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.