" "
Više

    " "

    Šibenik domaćin najvažnijeg gastronomskog događaja u Hrvatskoj

     

    Chef’s stage, najznačajniji gastronomski kongres u Hrvatskoj, održat će se od 18. do 20. ožujka na brojnim atraktivnim lokacijama diljem Šibenika- od tvrđave Sv. Mihovila, lokalnih otočiča pa sve do restorana Pelegrini i hotela Solaris.

    Kongres organizira Pelegrinijev chef Rudolf Štefan, a sve s ciljem pokretanja ozbiljne interdisciplirarne rasprave o budućnosti hrvatske i regionalne gastronomije, njezine promocije u globalnom kontekstu i edukacije novih generacija hrvatskih kuhara, konobara i voditelja restorana.

    Jaki lineup kongresa najavljuje čak 28 internationalnih chefova na čelu s Anom Roš iz Hiše Franko, najboljom svjetskom cheficom u San Pellegrinovom izboru World’s 50 Best Restaurants, najbližim suradnikom Massima Botture Enricom Vignolijem (predsjednik Postrivora, huba za mlade kuhare), slastičarom njujorškog Gramercy Taverna Mirom Uskokovićem, Švicarcem Svenom Wassmerom (dvije Michelinove zvjezdice u restoranu Silver), sjajnim slovenskim foragerskim dvojcem Peterom Blombergssonom i Lukom Koširom, Rusom Anatolijem Kazakovim (World’s 100 Best Restaurants), pijemontskim majstorom rižota Manuelom Costardijem, chefom pekinškog Four Seasonsa Jacksonom Wuom.

    Na kongresu će se održati niz masterclassova, od otočnog foraginga s Anom Roš do masterclassa o servisu koji će voditi dvojica veterana iz vrha svjetsk restoranske industrie, Antonio Begonja, Maitre d’ legendarnog njujorškog restorana Per Se chefa Thomasa Kellera koji je postavio nove standarde u fine dining servisu, i Silvano Giraldin, Maitre d’ londonskog restorana Gavorche, jednog od najboljih restorana na svijetu.

    Osim panel diskusija, kuharskih demonstracija na terenu i promocije najboljih hrvatskih proizvođača hrane i vina, u sklop kongresa održat će se šest gala večera otvorenih za javnost.

    Prvoga dana, 19. ožujka, Ana Roš, Luka Košir i Sebastian Frank kuhaju u Pelegriniju, Sven Wassmer, Oliver Piras, Petra Jelenić i Enrico Vignoli priređuju večeru na brodu Casablanca, a Julia Jaksic, Christiano Costardi, Hrvoje Kroflin iMiroslav Uskoković kuhaju na tvrđavi Barone.

    Drugoga dana kongresa, na istim lokacijama kuhaju novi timovi, JRE reprezentaciju u Pelegriniju vode chefovi, Pietro D’Agostino, Uwe Machreich, Jesus Monedero, Teo Fernetich, Marina Gaši, Ivan Badurina i Saša Began. Na brodu Casablanca u utorak kuhaju Maksut Askar, Jackson Wu, Rudi Štefan i Robert Hromalić a na tvrđavi Barone Pedro Pena Bastos, Giulio Terrinoni, Anatoly Kazakov, Manuel Costardi. Chef’s Stage.

    Ulaznice za Chef’s Stage kongres možete nabaviti OVDJE.

    Izvor: Plava kamenica

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Do nedjelje suho, barem djelomice sunčano i toplo

    Sljedećih dana vjetrovito, ali do Uskrsa većinom suho, uz dosta sunčanog vremena, na kopnu i osjetan porast temperature zraka, zatim opet promjenjivije. Do kraja...

    FOTO Na Veliki četvrtak u šibenskoj katedrali održana...

    Misu posvete ulja u katedrali svetog Jakova u Šibeniku, na Veliki četvrtak 28. ožujka u jutarnjim satima, predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Uz...

    Provedite dan u Azimutu! Popodne obavite ‘šoping’ na...

    U klubu Azimut program u petak, 29. ožujka počinje već u popodnevnim satima tradicionalnim buvljakom u 16.30 sati a potom kreće koncert riječkih Ministranata...

    Ne propustite posjetiti Prvić Luku i naučiti šivati...

    Kreativke s Prvića ovaj put osmislile su novi projekt, 'ŠUŠKA – šudari & škanjeli', podržan od Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, koji ima...

    NAJNOVIJE

    Do nedjelje suho, barem djelomice sunčano i toplo

    Sljedećih dana vjetrovito, ali do Uskrsa većinom suho, uz dosta sunčanog vremena, na kopnu i osjetan porast temperature zraka, zatim opet promjenjivije. Do kraja...

    FOTO Na Veliki četvrtak u šibenskoj katedrali održana misa posvete ulja

    Misu posvete ulja u katedrali svetog Jakova u Šibeniku, na Veliki četvrtak 28. ožujka u jutarnjim satima, predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Uz...

    Provedite dan u Azimutu! Popodne obavite ‘šoping’ na buvljaku a navečer plešite uz Ministrante

    U klubu Azimut program u petak, 29. ožujka počinje već u popodnevnim satima tradicionalnim buvljakom u 16.30 sati a potom kreće koncert riječkih Ministranata...

    Ne propustite posjetiti Prvić Luku i naučiti šivati ‘šudar’ ili izraditi svoj ‘škanjel’

    Kreativke s Prvića ovaj put osmislile su novi projekt, 'ŠUŠKA – šudari & škanjeli', podržan od Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, koji ima...