Šibenik se pridružio kampanji za nesmetano parkiranje invalida ‘Želiš li se mijenjati za mjesto?’

‘Želiš li se mijenjati za mjesto?’ naziv je nacionalne kampanje kojoj se pridružio i Šibenik pa je tim povodom danas na parkiralištu gradske tržnice poduzeće Gradski parking postavilo prvu tablu s fotografijom osobe s invaliditetom. Cilj je osvijestiti građane o važnosti poštivanja propisanih parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom.

– Postavljamo ove table kako bi naše sugrađane jasno upozorili da ne parkiraju na mjesta koja njima nisu namijenjena. Želimo da svaka osoba s invaliditetom može lakše doći do parkirnog mjesta bez da su ona zauzeta nepropisnim parkiranjem. Po cijelom će se gradu postaviti 24 table koje će, vjerujem, senzibilizirati građane da vode više brige jedni o drugima – istaknuo je direktor Gradskog parkinga Goran Bulat.

29923-v

Kampanji su se priključili gradovi diljem Hrvatske, a njome se želi podići razina svijesti i odgovornosti kod građana, upozoriti ih na osnovne životne potrebe osoba s invaliditetom te postići zavidnu razinu tolerancije kod svih sudionika u prometu.

– Drugi i dugoročni cilj jest izmjena Pravilnika o znaku pristupačnosti i promjena nadležnosti kako bi se sankcioniranje zloupotrebe istog lakše provodilo – poručili su iz šibenske gradske uprave.

29922-v

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.