Šibeniku ‘Stvaratelji za stoljeća’: Grad osvojio međunarodnu nagradu za doprinos razvoju poduzetništva

Grad Šibenik ovogodišnji je dobitnik  nagrade i priznanja ‘Stvaratelji za stoljeća’ za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi koju dodjeljuje Međunarodni ekonomski forum ‘Perspektive’.

U konkurenciji je bilo 194 kandidata iz sedam zemalja, među kojima su Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Italija, Makedonija, Njemačka i Srbija, a o dobitnicima je odlučivao neovisan trinaesteročlani Međunarodni komitet za dodjelu nagrada i priznanja.

Prestižna nagrada za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i južnoj Europi Gradu Šibeniku će biti uručena u Dubrovniku 3. ožujka u sklopu Regionalnog summita poduzetnika ‘300 najboljih’.

– Grad Šibenik svoj je uzlet doživio u nizu područja u posljednjih nekoliko godina, čemu posebice svjedoče poduzetničko-gospodarske inicijative pokrenute od strane Grada i brojnih poduzetnika, kako u području tradicionalnih industrija, tako i na području modernih tehnologija i IT-a, do poduzetništva u turizmu. Grad je puno uložio u Poduzetničku zonu Podi, Poduzetnički inkubator i infrastrukturu adekvatnu za razvoj novih tehnologija i inovacija te zapošljavanje prije svega mladih, što je prepoznato i od strane Međunarodnog ekonomskog foruma Perspektive – kazao je gradonačelnik Željko Burić.

U sklopu programa Regionalnog summita poduzetnika ‘300 najboljih’ predstavnici Grada Šibenika predstavit će sve značajnije gospodarske i poduzetničke inicijative pokrenute od strane Grada, a koje su rezultirale dobivanjem ovog priznanja i nagrade.

Inače, Međunarodni komitet kojeg čini 13 istaknutih stručnjaka za ekonomiju, marketing, menadžment, financije i poduzetništvo, na čelu sa Sinišom Zarićem, odlučivao je o dobitnicima nagrada i priznanja u šest kategorija: za životno djelo u poduzetništvu, za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi, za razvoj ideja, inovacije i investicije u poduzetništvu u srednjoj i jugoistočnoj Europi, za posebnu inicijativu i pregalaštvo u poduzetničkom stvaralaštvu na području srednje i jugoistočne Europe, za doprinos promociji poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi te ‘Mladi stvaratelji za stoljeća’ za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi.

300 najboljih

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.