Šibenska tvrtka Capax jedini hrvatski izlagač na ovogodišnjem Monaco Yacht Showu

Šibenska tvrtka Capax jedina je iz Hrvatske ove godine sudjelovala na MonacoYacht Show-u koji se održao proteklog vikenda, a na kojem je sudjelovalo 580 izlagača iz 38 država svijeta.

Na iznimno konkurentnom tržištu refita i brodo-popravljačkih djelatnosti u segmentu jahti i megajahti, Capax se posljednjih godina profilirao u jednog od najpouzdanijih partnera na Mediteranu. Klijenti su im vlasnici jahti ili njihov menadžment, osiguravajuća društva te brodogradilišta i marine kojima je potrebna pomoć pri upravljanju procesima gradnje, remonta ili održavanja jahti.

capax 2

Specijalizirani su za tehnički menadžment, konzalting i nadzor u gradnji i remontu brodova, dijagnostiku, servis i popravak brodskih motora, cjelokupno održavanje jahti i megajahti te pregled i inspekciju s procjenom vrijednosti za osiguranja, prodavatelje ili nove vlasnike. Ovlašteni su serviser najzastupljenijih brodskih motora i pogona u ovom segmentu tržišta – Caterpillar, MTU, John Deere, ZF. Imaju urede i u susjednim zemljama, Albaniji i Crnoj Gori, a privode kraju i investiciju od 2,1 milijuna eura uloženih u izgradnju i opremanje novog poslovnog prostora s praktikumom, laboratorijem za analizu ulja te stanicu za ispitivanje brodskih motora.

– Tijekom ova četiri dana, u Monacu je izloženo najbolje što ova industrija nudi, a pod tim su i 121 najimpresivnije megajahte na svijetu ukupne vrijednosti preko 3 milijarde eura. Jako smo zadovoljni ostvarenim učinkom sudjelovanja na sajmu i vjerujemo da će nam donijeti još brodova na servis i remont u Hrvatsku. Također, želja nam je potaknuti i druge domaće tvrtke da nam se pridruže sljedećih godina. U tome, vjerujem, da ćemo dobiti i podršku nadležnih institucija jer izlagati u Monacu je jako skupo no može biti i isplativo  – izjavio je Teo Petričević, direktor tvrtke koja zapošljava 20 djelatnika i ostvaruje godišnju stopu rasta od oko 15 posto.

U Capaxu tvrde kako su osnovni razlozi njihovih dobrih poslovnih rezultata kvalitetan upravljački kadar i kontinuirano ulaganje u zaposlenike.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.