Šibenski Lionsi žele prikupiti za Kompakt 5, uređaj za ranu dijagnostiku kod djece

Tradicionalna humanitarna akcija u organizaciji Lions kluba Šibenik u sklopu 14. Martinja bit će održana 30. studenog u hotelu Atrium na Lozovcu, a s ciljem da se skupi 22 tisuće kuna za uređaj Kompakt 5. Riječ je o uređaju za ranu dijagnostiku koji, u vrlo kratkom roku, očitava vitalne funkcije djece

– Djeca su naša sadašnjost i budućnost. Preventiva i zaštita djece je imperativ cijele Hrvatske. Hrvatska je pred demografskim slomom i to treba jasno reći. Preventiva i rana dijagnostika su 80 posto izliječenja. U konzultaciji sa specijalizantima i liječnicima dječjeg odjela, odlučili smo kupiti uređaj Kompakt 5. Vjerujem da na humanitarnoj akciji uz pomoć općina i gradova možemo skupiti potreban novac – kazao je Ante Bašić, predsjednik Lions kluba Šibenik.

Ženski Lions klub ‘Luca’ u skopu akcije organizira Ples srca, lutriju i još mnoge popratne sadržaje. Ulaz za humanitarnu akciju je 160 kuna od kojih 110 kuna ide za večeru, a 50 kuna za uređaj.

– U ime Odjela, djelatnika i naših malih pacijenata zahvaljujem klubu Lions  što nas je prepoznao i odabrao za tu vrijednu donaciju koja ce uvelike olakšati naš rad – rekla je Marijana Matić, zamjenica voditeljice Dječjeg odjela opće bolnice Šibenik.

Šibenski lionsi najavili su i akciju ‘Božićna košarica’ gdje će svi koji budu kupovali u supermarketu ‘Tommy’ na Vidicima, Šubićevcu ili u robnoj kući moći donirati hranu i druge potrepštine, a njihove donacije bit će podijeljene obiteljima kojima je to najpotrebnije te Domu za beskućnike u Šibeniku. Akcija započinje sljedeći tjedan, a trajat će do pred Božić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.