Šibenski mališani obilježavaju Dječji tjedan, a gradonačelniku će otkriti što bi željeli promijeniti u gradu

Arhiva

Dječji tjedan i ove će godine biti obilježen u Šibeniku raznim dječjim aktivnostima, a sve će kulminirati posjetom gradonačelniku Željku Buriću u četvrtak, kada će mu djeca iz Dječjeg vrtića Osmijeh i drugaši iz Osnovne škole Tina Ujevića izreći mišljenja i prijedloge kako poboljšati uvjete života djece u gradu.

Pod gleslom ‘Ljubav djeci prije svega’, Društvo naša djeca Šibenik ove je godine osmislilo brojne aktivnosti s djecom, a nositeljica ovogodišnjih aktivnosti je Loredana Huljev, učiteljica u OŠ Tina Ujevića.

– Unutar naše škole imamo dječji forum, a kako je naša zadaća tijekom cijele godine obilježavati sve važne datume vezane uz djecu, provodimo i cjelogodišnje obrazovanje djece vezano uz Konvenciju o pravima djeteta. U ovom tjednu koncentrirat ćemo se na oživljavanje starih igara, izradu plakata, razne igre, a u četvrtak ćemo posjetiti gradonačelnika gdje će mu drugaši iz naše škole zajedno s djecom iz vrtića Osmijeh izreći njihovu viziju grada i što bi po njihovom mišljenju trebalo pobošljati – ispričala nam je Huljev.

Dječji tjedan, inače, tradicionalna je godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Uvijek se održava u prvom tjednu listopada i traje sedam dana, a ciljevi Dječjeg tjedna su usmjeravanje pozornosti javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organiziranje igara, priredbi i stvaralačkih aktivnosti djece, pokretanje novih akcija od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, kao i poticanje volonterskog i stručnog rada odraslih s djecom te aktivna participacija djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.