Šibenski osmaši idu u Poljsku: U školi Jurja Šižgorića provode dva nova projekta Erasmus plus

Osnovna škola Jurja Šižgorića iz Šibenika od ove školske godine sudjeluje u dva nova Erasmus+ projekta – Potreba suvremene informatičke tehnologije u podučavanju matematike i prirodnih znanosti (Euro-tik) i Europska baština kao sredstvo protiv radikalizacije u svijetu političkih i kulturoloških promjena.

Koordinatorica projekta koji se bavi poučavanjem matematike i prirodnih znanosti pomoću suvremene tehnologije je učiteljica matematike Anita Polić. Učiteljica razredne nastave Anita Matić koordinatorica je projekta koji obrađuje temu europske baštine. Oba projekta donose aktivne zadatke učenika kroz različite projektne teme i traju 24 mjeseca.

Prijavitelj projekta matematike i prirodnih znanosti je Poljska, a partneri su dvije škole iz Rumunjske i s Islanda.

Glavni cilj je poboljšati ishode učenja u matematici i prirodnim znanostima, poticanje upotrebe suvremene informatičke tehnologije u podučavanju matematike i prirodnih znanosti te korištenje engleskog jezika u praksi.

U okviru projekta učenici osmih razreda škole Jurja Šižgorića boravit će u Poljskoj od 21. do 27. listopada zajedno s nastavnicama Anitom Polić i Anom Vučak kao i nastavnikom informatike Antom Mustapićem, nastavnicom geografije Antonijom Zorić te razrednicima učenika osmih razreda Julijanom Višnjić i Markom Majetićem.

U travnju će šibenski učenici biti domaćini svojim kolegama iz drugih zemalja, a do kraja projekta posjetit će i Island i Rumunjsku.

Tijekom boravka u Šibeniku djeca će, zajedno s nastavnicima, izraditi prezentaciju na temu biljnog i životinjskog svijeta Sredozemlja koja će se izlagati na satovima geografije, kemije i biologije i  matematike. Također će osmišljavati društvene i didaktičke igre, a posjetit će lokalne prirodne i kulturne znamenitosti uz vođenje online dnevnika.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.