Šibenski sveznadari, prijavite se na Svjetsko kviz prvenstvo! Individualno se natječite u Azimutu

ilustracija

Svi individualni sveznadari, kvizaši i oni koji imaju višak znanja u Šibeniku mogu sudjelovati na Svjetskom kviz prvenstvu u subotu u 14 sati u Azimutu. Zainteresirani se mogu prijaviti do ovog petka u podne na e-mail: kviz.udruga.sibenik@gmail.com, a treba samo naglasiti da se prijavljujete za prvenstvo. Sudjelovanje na kvizu plaća se donacijom od 30 kuna, i to na licu mjesta u Azimutu.

– Dragi naši, Kviz udruga Šibenik vam dovodi Hrvatski kviz savez u Šibenik. Red je došao da se i mi okušamo u individualnim kvizovima, a koji uvod za to bi bio bolji od sudjelovanja na Svjetskom kviz prvenstvu. Svjetsko kvizaško prvenstvo igra se po cijelom svijetu isti dan. U Hrvatsku ga je donio Hrvatski kviz savez 2014. godine, najprije samo u Zagreb, a zadnjih se godina igra i po cijeloj državi. Tako je i ove godine – poručuju iz Kviz udruge Šibenik.

Inače, Svjetsko prvenstvo individualno je natjecanje pri kojem svaki natjecatelj dobije svoj set pitanja na papiru i na njega upisuje odgovore. Pitanja su na hrvatskom jeziku, a 240 pitanja raspoređeno je u osam kategorija po 30 pitanja čija težina varira od vrlo osnovnih i svakodnevnih do vrlo opskurnih podataka za koje prosječna osoba teško da je čula. Kategorije su: kultura, zabava, mediji, povijest, svijet, lifestyle, znanost, sport & igre. Najslabije riješena kategorija se ne boduje, ali uzima se u obzir u slučaju bodovnih izjednačenja.

Vrijeme rješavanja je 120 minuta podijeljenih u dva kruga po 60 minuta s pauzom između. U prvom krugu rješavaju se četiri kategorije, a onda i u drugom četiri. Koje kategorije će biti u kojem krugu, određuje ždrijeb IQA-a. Nakon prvog kruga rješavanja kreće ispravljanje prvog kruga. Igrač sa suigračem zamjenjuje obrasce i ispravlja njegovo. Nakon drugog kruga postupak je identičan, osim što se za obrasce ne smiju zamijeniti isti igrači kao nakon prvog kruga.

Kao i svake godine, nagradit će se hrvatska prva tri mjesta, a također i najbolji igrač do 25 godina. S obzirom da se igra na više lokacija, a nagrade će biti u Zagrebu – ako neki od osvajača bude izvan Zagreba, primopredaja će se napraviti prvom prilikom.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.