Šibenski vatrogasci u petak će izvlačiti automobil iz mora i prezentirati svoje vještine

Dani otvorenih vrata Javne vatrogasne postrojbe Šibenik i ove će godine, već tradicionalno, biti održani u petak 25. svibnja, kada će šibenski vatrogasci demonstrirati svoje vještine i opremu na rivi i trgu ispred zgrade Županije.

Ronilački tim Javne vatrogasne postrojbe Šibenik prezentirat će akciju izvlačenja olupine  iz mora nakon čega će svi okupljeni moći pogledati i prezentaciju akcije spašavanja osobe iz karamboliranog vozila. Tim za spašavanje iz visina i dubina pokazat će zainteresiranima svoju vrijednu opremu i pokazati tehnike spašavanja s visina.

jvp1

Osim toga, posjetitelji će moći razgledati vatrogasna vozila i različitu opremu koju koristi ekipa JVP Šibenik koja će u petak održati i Mini vatrogasno natjecanje za djecu.

– Kako je svibanj poznat kao mjesec zaštite od požara, tako i Javna vatrogasna postrojba grada Šibenika svojim djelovanjem kroz taj mjesec pojačano pokušava utjecati na navike i svijest građana te preventivno djelovati kako bi se smanjio broj vatrogasnih intervencija u budućnosti – poručili su su šibenski vatrogasci.

jvp

Inače, ta postrojba djeluje na prostoru Grada Šibenika, ali i cijele Šibensko – kninske županije te na razini godine njezini vatrogasci odrade oko 500 intervencija, što su gotovo 42 intervencije mjesečno.

Akcija počinje u petak u 9.30 sati i trajat će do 13 sati.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.