‘Studentski domovi ostaci socijalizma?’: Restović osupnut ‘biserom’ mlađahne SDP-ovke

‘Šta to ima u ljudima tužno da trijezni kažu da su studentski domovi ostaci socijalizma’ napisao je Tonči Restović, član gradskog odbora SDP-a na svom Twitter profilu, nekoliko sati nakon što je njegova stranačka kolegica i kandidatkinja za dogradonačelnicu Šibenika Mia Matić na konferenciji za novinare kazala da će kampus u bivšoj vojarni Palacin ‘postati spavaonica za studente šibenskog veleučilišta jer gradonačelnik ne razumije što je kampus’.

Tonči Restović od početka predizborne ‘krize’ u SDP-u ne želi komentirati situaciju u stranci, odnosno nezadovoljstvo nastalo nakon kandidatura za gradonačelnika odnosno dogradonačelnike Šibenika kad je, među ostalima, odabran HDZ-ov disident Anton Dobra. Zbog toga su se iz javnosti povukli i neki drugi istaknuti članovi osim Ivana Klarina, ponovnog kandidata za načelnika Tisnog koji je taj izbor nazvao katastrofom te jednog člana predsjedništva koji je za Šibenski portal Dobrin izbor ocijenio samovoljom Franka Vidovića.

Podsjetimo, zbog ocjena mlađahne aspirantice na funkciju dogradonačelnice oglasila se jutros i šibenska gradska uprava iz koje je, među ostalim, priopćeno da ‘sadašnja Gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Željkom Burićem projekt Sveučilišta nije dobila na poklon, a što se tiče Palacina, očito je potrebno ponovno pojasniti da je u Hrvatskoj i svijetu sveučilišni kampus u pravilu skup više objekata različite namjene u svrhu obrazovanja i studentskog života.

Upravo projekt uređenja zgrade iNavis za potrebe studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora te obližnje joj zgrade Palacina pokazuje da sadašnja gradska uprava ima jasnu viziju kako razviti ovaj kompleks koji uključuje i objekt s predavaonicama i objekt za smještaj i učenje studenata.

Pri tom će Palacin biti dom za sve šibenske studente, a ne samo one koji pohađaju Veleučilište. Važno je napomenuti kako je Veleučilište, kao najveća visokoškolska ustanova na našem području, jedino moglo biti nositelj projekta prema EU fondovima i zahvaljujući našem zajedničkom angažmanu u Šibenik uskoro stiže preko 80 milijuna kuna za uređenje Palacina i podizanja standarda visokog obrazovanja u našem gradu’.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.