Šibenik planira potrošiti 107 milijuna kuna više

U rekordnom šibenskom proračunu našlo se mjesta samo za Dobrin amandman

Rekordni proračun Grada Šibenika za 2020. godinu u iznosu od 418.750.000 kuna, što je za oko 107 milijuna kuna više u odnosu na ovogodišnji, prihvaćen je većinom glasova gradskih vijećnika.

Od pet predloženih amandmana prihvaćen je samo amandman Bandićevog Antona Dobre kojim će u sljedećoj školskoj godini biti osiguran novac za besplatne radne bilježnice, materijale i pribor za otprilike 700-800 osnovaca koji su, zbog socijalnog statusa, korisnici besplatne školske marende. Dobrin prijedlog sadrži i želju da se u sljedećim godinama nastoji osigurati to pravo na besplatne radne materijale svim učenicima osnovnih škola.

SDP-ov Joško Šupe tražio je milijun kuna za rekonstrukciju i obnovu zgrade područne škole u Raslini, 800 tisuća kuna za sufinanciranje rada trgovine na Žirju te 200 tisuća kuna za izradu projektne dokumentacije nove cestovne spojnice centra grada i Šubićevca. Sva tri amandmana su odbijena, kao i amandman Iris Ukić Kotarac s Petrinine liste kojim je tražila ukidanje stavke za odnose s javnošću koja iznosi 150 tisuća kuna.

Inače, proračun je rekordno visok najvećim dijelom zbog projekata koji su planirani iz izvora EU sredstava, nove obveze uračunavanja plaća u osnovnim školama, podizanja kredita za likvidnost u financiranju EU projekata u iznosu 27,5 milijuna kuna za koji će grad dobivati povrat novca po ispostavljenim fakturama te zbog pokrića manjka od 33 milijuna kuna u tri sljedeće godine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.